Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 19 Eylül 2023, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 365 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bora Terzi İl Başkan Adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-13.15 saatleri arasında parti binasında yapıldı.
Bora Terzi İl Başkan Adaylığını açıkladı

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can’ın yönettiği toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Kadın Kolları, CHP Gençlik Kolları ve parti üyeleri katıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can önce, Halkçı Liseliler Batı Marmara Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na atanan Atacan Papatya’yı tebrik edip kürsüye davet etti.

Atacan Papatya, kendisini ve Halkçı Lisesilerdeki görevlerini anlattıktan sonra Bursa Nutku’nu okudu. Yaptığı ateşli konuşma ile salondaki coşkuyu arttıran Atacan Papatya, parti üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Atacan Papatya’nın konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can kürsiye CHP Kırklareli İl Başkan Adayı Avukat Bora Terzi’yi davet etti.

8 Ekim 2023 Pazar günü yapılacak olan CHP Kırklareli İl Başkanlığı seçimlerinden İl Başkan Adayı olduğunu açıklayan Bora Terzi yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kökleri, Kuva-yi Milliye'ye, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetine dayanan, temeli savaş meydanlarında, kanla yoğrulan topraklarda atılan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Cumhuriyet Halk Partisinin Değerli Üyeleri, Delegeleri, yerel basınımızın kıymetli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Öncelikle belirtmek istiyorum ki; milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke genelinde yaşadığımız başarısızlık hepimizi çok üzdü, umutsuzluğa ve karamsarlığa sürükledi. Bunun farkındayım. Bu karamsar havanın   yeni heyecan ve köklü değişimlerle çözüleceğinin de farkındayım 

Nedir değişim? Değişimden ne anlıyoruz.

 Değişim; kişilerin yani genel başkanın, parti yöneticilerinin  değişmesi midir? Benin kanımca değişim, kişilerin değişimi ile olmaz, değişim  düşüncelerin ve siyaset yapma biçiminin değişmesi ile olur. Kişiler değişir, izlenen yöntem ve siyaset yapma biçimi aynı kalırsa değişim sağlanmaz. 

Partimiz için değişim,

Partimizin; yüzünü sola çevirmesi, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine geri dönmesi, en önemlisi Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümseyerek buna uygun yönetim anlayışı sergilemesi ile olur.

Bunun için öncelikle toplumun tüm kesimlerini, özellikle toplumun yoksul ve dezavantajlı kesimlerini kucaklamamız, emeğin ve emekçinin yanında yer almamız, çiftçinin, esnafın, memurun, emeklinin, öğrencinin sesi olmamız gerekmektedir. Siyaseti kapalı salon toplantılarında kendi aramızda değil sokakta, fabrikada, tarlada, üniversitelerde halkla iç içe yapmalıyız.Hiçbir zaman, Atatürk İlke ve İnkılaplarından da ödün vermemeliyiz. 

Parti içi demokrasiyi partimizin yetkili kurullarında eksiksiz uygulamalıyız.

Ülkemize demokrasiyi getirme vaadinde bulunuyorsak önce partimizin tüzüğünün demokratik olması gerekmektedir. Tüzüğümüzde; milletvekili, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday belirleme yöntemlerinin amasız, lakinsiz, fakatsız  mutlaka "ÖNSEÇİM" yöntemi ile belirlenmesini kural haline getirmeliyiz.

Gençlerin ve kadınların partimize katılımlarını arttırarak, parti içi karar alma mekanizmalarında onlara daha fazla yer vermeliyiz.

Partimizi ve Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu nedenle, gençlerimizin partimize katılımlarını teşvik etmeli onların iş ve meslek hayatına atılmalarını kolaylaştırmak için onlara gerekli  destekleri sunmalıyız.

Kadınlarımız başımızın tacı; onlar olmadan hiçbir siyasi hareket ayakta duramaz, büyüyemez,  gelişemez. Bu nedenle; kadınlarımızın partimize katılımlarını arttırmalıyız.

 Cehaleti ancak kadınlarımızla yok edebiliriz. Kadınlarımız da özellikle yoksul ailelerle iç içe olup o aileleri bilinçlendirmek için gerekli çalışmaları yapmalıdır.

Çünkü; cehalet kadından korkar, kadın öğrenirse çocuğuna da öğretir. Ve toplum bu şekilde aydınlanır. Aydınlanan toplumun seçmen tercihi de her zaman daha doğru olur. 

Siyasi partiler, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi Partiler için de üyeleri çok önemlidir. Üyesine sahip çıkamayan, üyesine gerekli önemi vermeyen hiçbir siyasi parti varlığını sürdüremez. Bu nedenle; partimize kayıtlı üyelerin partimize olan aidiyet bağlarını kuvvetlendirmeli üyelerimizi siyasette daha aktif hale getirmeliyiz.

Sözün özü: Değişim, kişilerin değişmesi ile değil düşünce ve fikirlerin değişmesi ile olur.

Neden İl Başkanlığına aday oldum?, İl Başkanı olunca neler yapmak istiyorum? Çok fazla zamanızı almadan şimdi kısaca buna değineceğim.

Ben ve benimle birlikte aday olacak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız seçilirsek ilk önceliğimiz birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, parti içi tartışmalara ve çekişmelere son vermek olacaktır. Bir yerde huzur yoksa,  kavga  ve tartışma varsa o yerden başarı beklemek mümkün değildir. Biz öncelikle Kırklareli İl Örgütü olarak İlimiz ve İlçelerimizde birlik ve beraberliği sağlayacak, kişi endeksli siyaset yerine örgüt odaklı siyaset anlayışı ile hareket edeceğiz. 

Toplumun tüm kesimlerini, özellikle toplumun yoksul ve dezavantajlı kesimlerini kucaklayacak, emeğin ve emekçinin yanında yer alacak, çiftçinin, esnafın, memurun, emeklinin, öğrencinin sesi olacağız. Siyaseti kapalı salon toplantılarında kendi aramızda değil, sokakta, fabrikada, tarlada, üniversitelerde halkla iç içe yapacağız. Partimizin ve Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, kırmızı çizgimiz olacak. Atatürk İlke ve İnkılaplarından asla ödün vermeyeceğiz.

 Partimize kayıtlı üyelerin partimize olan aidiyet bağlarını kuvvetlendirecek, üyelerimizi siyasette daha aktif hale getireceğiz.

 Gençlerin ve kadınların partiye katılımlarını arttıracak, parti içi karar alma mekanizmalarında onlara daha fazla yer vereceğiz.

Partimizi ve Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir. Bu nedenle gençlerimizin partimize katılımlarını teşvik edecek, gençlerimizin iş ve meslek hayatına atılmalarını kolaylaştırmak için örgütlerimizde "İstihdam Birimleri" kuracağız. 

Kadınlarımız başımızın tacı; onlar olmadan hiçbir siyasi hareket ayakta duramaz, büyüyemez,  gelişemez. Bu nedenle kadınlarımızın partimize olan katılımlarını artıracağız. 

Önümüzde yerel seçimler var. Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi, İl Genel Meclis Üyelerimizi seçeceğiz. Bu noktada birden fazla aday adayı olan Belediye Başkanlıkları için mutlaka önseçim sandığını oraya getireceğiz. Belediye Meclisi Üyelikleri ve İl Genel Meclisi Üyelikleri için de mutlaka önseçim yapacağız.

Önseçimin, birkaç yüz kişi ile yapılan anketlerden ve genel merkez atamalarından çok daha doğru sonuçları ortaya koyacağı muhakkaktır. Geçtiğimiz yerel seçimlerde üyelerin görüşünün alınarak belediye başkan adayının belirlendiği Lüleburgaz İlçemizde bunu gördük. Lüleburgaz Belediye Başkanımızı % 66.55 oranı gibi rekor bir oyla seçtik ve yine rekor sayıda belediye meclis üyesi kazandık.  Oysa ki; merkez yoklaması yönteminin uygulandığı birden fazla aday adayının bulunduğu yerlerde oylarımız düştüğü gibi bizim olan bazı belediye başkanlıklarını da kaybettik. 

Önümüzde yapılacak yerel seçimlerde tüm belediye başkanlıklarını kazanarak buralarda Cumhuriyet Halk Partisinin Bayrağını dalgalandırmak, en yüksek sayıda belediye meclis üyeliği kazanmak, Kırklareli İl Genel Meclisine en fazla il genel meclis üyesini göndermek için mücadele edeceğiz. 

Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi  yeniden Türkiye’nin umudu olacaktır. Bunun için hepimizin üzerine  çok büyük sorumluluklar yüklenmiştir. Yükümüzün ne kadar ağır, sorumluluğumuzun da ne kadar büyük olduğunun farkındayız.  Bu sorumluluk bilinciyle daha fazla çalışarak bu umuda hep birlikte Kırklareli'den katkı sunacağız. 

Burada konuşmama son verirken beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor, 8 Ekim 2023 Tarihinde yapılacak Kırklareli İl Kongremizin Partimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaşasın sol, yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi….” Dedi.

Avukat Bora Terzi konuşmasını “Belediye Başkan Adayların, İl Genel Meclis Üyesi Adaylarının ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının üye bazında önseçimle seçilmesini istiyorum. Mücadele bunun için olacak” deyince uzun süre alkışlandı.

Bora Terzi’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan yaptığı konuşmada; “Atacan kardeşimizi tebrik ediyorum. Avukat Bora Terzi kardeşimizde İl Başkan Adayı oldu. Allah yolunu açık etsin.  Sizler Üye bazında ön seçim istiyorsunuz ama ben Genel Başkanımızla görüştüm. Bana üye bazında ön seçim yaparız ama delege ağalarını istediği oluyor dedi. Sizle bana söz verin. Üye bazında ön seçimden çıkan adayın arkasında yürüyeceğinize öyle yapalım. Yoksa benim seçildiğim seçim gibi olursa.  Kimisi İYİ Parti’ye kimisi TİP’e çalışırsa o zaman ne anlamı var?” dedi.

Parti üyelerinden Hikmet Meşe; “Lüleburgaz’da ne zaman ön seçim yapılsa parti rekor oy almıştır. Örnek Belediye Başkanı Murat Gerenli” dedi.

Fahri Özkan’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek