Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 11 Eylül 2023, Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi. 230 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nden açıklama

Kırklareli Genelinde bulunan CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri gazetemize yaptıkları açıklamada Kırklareli genelinde bulunan CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nin SEL’den dolayı 6 kişinin öldüğü SİSLİ VADİ’ye red oyu verdiğini söyledi.
CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nden açıklama  

Yapılan açıklama şöyle; “KIRKLARELI ili Demirköy ilçesi AVCILAR Köyü hudutlarında yer alıp Sisli vadi olarak adlandırılan alanda ruhsatsız olarak yapılmış, Turizm amaçlı kullanıldığı belirlenen yapılarda, bölgede yaşanan ani sel felaketi sonucu ne yazık ki altı yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.

Söz konusu alandaki yapıların ruhsatı olup olmadığı, il Özel İdaresi’nin kontrolünde olan bu sahaya il Genel Meclisi tarafından herhangi bir imar yapım müsaadesi verilip verilmediği hususlarında halk arasındaki bilgi eksikliğini gidermek için Cumhuriyet Halk Partisi il Genel Meclisi Üyeleri olarak basın açıklamasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu alanın Turizm alan olarak tespit edilip Turizm Tesislerinin yapılabilmesi için kamu yaran karan alınabilmesi maksadıyla, il Özel İdaresi' nin teklifiyle konu 12.04.2021 tarihinde il Daimi Encümenince değerlendirilmek üzere Encümen Gündemine alınarak görüşülmüştür. Mevcut konu ile ilgili Encümen üyelerinin ayni gün ve devam eden günlerde yaptığı görüşme ve incelemeler neticesinde Kamu Yaran Kararı alınması hususunda Encümende görevli dört ye olumlu karar vermiş olup Il Genel Meclisi tarafından Encümende görev alması kararlaştırılan üç adet Cumhuriyet Halk Partili Il Genel Meclis Üyesi olumsuz oy vererek karan şerhli imzalamış, ve şerh gerekçelerini yazı olarak karar dosyasına koymuşlardır.

İl Daimi Encümeninden üç olumsuz oya karşılık dört olumlu oyla geçen kamu yaran kararı alınması teklifi Bakanlık onayına sunulmuş olup Bakanlıkça da onaylanmıştır.

Bunun üzerine İl Daimi Encümeninde görev alp söz konusu alanda Turizm tesisi kurulabilmesi için Kamu Yararı Kararı alınması talebini reddeden Cumhuriyet Halk Partili il Genel Meclis Üyeleri EDIRNE idari mahkemesine dava açarak Kamu Yararı Kararının iptalini istemişler ve EDIRNE İdare Mahkemesi 22.02.2022 tarihinde vermiş olduğu karar ile İl Genel Meclis üyelerinin talebini haklı bulmuş olup söz konusu alanda Turizm tesisi kurulabilmesi için alınan Kamu Yaran Kararının iptalinin gerektiği kararına hükmetmiştir.

Talep sahipleri EDIRNE IDARE MAHKEMESININ kararına itiraz, ederek konuyu ISTANBUL Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dava Dairesi Başkanlığı’na görüşülmek üzere taşımışlardır. ISTANBUL Bölge İdare Mahkemesi 17.02.2023 tarihinde EDIRNE İdare Mahkemesinin kararın onamış ve talep sahiplerinin talebini red etmiştir.

Tüm bu sürecin sonunda SISLI VADI Olarak adlandırılan alana ruhsatsız. olarak yapılan BUNGALOV Tarza binalar için İl  Özel İdaresi tarafından yıkım karan alındığı halde yıkım gerçekleştirilmemiş olup mülk sahibinin ruhsatsız  yapılarda kaçak olarak faaliyetini sürdürmekte olduğu anlaşılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partili il Genel Meclisi yeleri olarak İlimiz sorumluluk sahamızdaki konulara en ince detaylarına kadar hassasiyetle yaklaşıp en doğru karan verebilmek için çaba göstermekteyiz. Böylesi acı sonuçlar doğuran bir hususta, gösterdiğimiz hassasiyet ve haklılığımız ne yazık ki üzüntümüzü ve acımızı azaltmamakta olup daha da arttırmaktadır.

Bizler CUMHURÍYET HALK PARTISI KIRKLARELI il Genel Meclis Üyeleri olarak sel felaketinden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sel felaketinde yitirdiğimiz canlara rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.” Dneildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek