KASAPLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR
Bayram ikramiyeleri ödenmene başladı
Kepirtepe Anadolu Lisesi Müzesi’ne Anlamlı Ziyaret
Lüleburgaz’da yarın berberler açık olacak
Bu haber 16 Ağustos 2023, Çarşamba 09:08 tarihinde eklendi. 1911 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SODAM’da 9 yeni kurs

Lüleburgaz Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) ücretsiz kurslar devam ediyor.
SODAM’da 9 yeni kurs  

Lüleburgaz Sosyal Dayanışma Merkezi koordinatörü Hilal Mete Şahin, dezavantajlı vatandaşlara yönelik ücretsiz kursların devam ettiğini, 2021 yılından itibaren 45 çeşit kursun açıldığını bildirdi.

Lüleburgaz Sosyal Dayanışma Merkezi koordinatörü Hilal Mete Şahin; “Merkeze başvuran kişiler şartlara uygun ise ücretsiz bir şekilde kurslara katılarak sertifikalarını alabiliyorlar. İsteyen vatandaşlarımız Özerler Mahallesi Turgutbey Caddesi Şirin Sokakta bulunan merkezimize gelerek başvuru yapabilmektedirler” diyerek belirtti.

Ayrıca Şahin, Sosyal Dayanışma Merkezi’nde Eylül ayından itibaren 9 çeşit kursun açılacağını, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda kaydı olan kadınlara teşvik ücretli kursların başlayacağını duyurdu.

“Dükkan açmaya hak kazanabiliyorlar”

Koordinatör Hilal Mete Şahin; “2021’den itibaren merkezimizde 45 çeşit kurs açıldı. Kadınlarımız merkezimize gelerek ücretsiz olarak kurslarımıza başvurabilir, herhangi bir ücret ödemeden aramıza katılabilir. Eylül ayında 9 çeşit yeni kursumuz başlayacak, kurslara katılmak isteyen kadınlar dayanışma merkezimize gelerek kurslar hakkında bilgi alıp kursiyer formu doldurabilirler. Eylül ayında 2 adet dikiş kursu, 2 adet kuaförlük kursu, 2 adet okuma yazma kursu, 2 adet hobi kursumuz olup kursa gelen kadınlarımız 3-6 yaş arası çocuklarını ücretsiz olarak kurumumuzda bulunan kreş sınıfımıza kayıt yaptırabilirler. Kuaförlük kursumuza gelip 827 saatlik öğrenim sürelerini tamamlayıp sertifikalarını aldıktan sonra ustalık çıraklık merkezinde sınava girerek ustalık belgesini alıp dükkan açmaya hak kazanabiliyorlar. Bu yıl mezun olan Enginar Karataş adlı kursiyerimiz sınava girerek ustalık belgesini aldı ve kuaförlük dükkanı açmaya hazırlanıyor” dedi.

Yağız Doruk KAYA

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek