Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Ağustos 2023, Perşembe 09:09 tarihinde eklendi. 279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZA PRANGA VURULUYOR

CHP İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç İl Genel Meclisi salonunda bir basın açıklaması düzenleyerek “seçme ve seçilme hakkımıza pranga vuruluyor” dedi.
 SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZA PRANGA VURULUYOR  

Karakoç düzenlediği basın açıklamasında,” İl genel meclis üyeleri ve ben Kırklareli il genel meclisi başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partinin  tüzüklerinde ve genelgelerinde yer alan bir maddeyle ilgili görüşlerimizi ve fikirlerimizi anlatmak parti genel merkezine iletmek için bu basın toplantısını düzenlemiş bulunmaktayız “dedi.. 

Karakoç bazı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında, “Tüzüğümüzde ve genelgelerde elli bin nüfusun altında olan yerlerde il genel meclis üyeleri mahalle delegesi İlçe delegesi ve il delegesi olup aynı zamanda da genel merkeze bir evi olabilmektedir. İstifa etmekte, etmeden. Fakat elli bin nüfusun üzerindeki yerlerde il genel meclis üyeleri mutlaka İstifalar istenmekte. Istifa edip ondan sonra mahalle delegesi olup ilçe delegesi olup, il delegesi olup genel merkez delegesi olan bu bir genel şeyin il genel meclis üyelerinin özgürlüklerine vurulmuş bir pranga olduğuna inanıyoruz. Çünkü il genel meclis üyelerimiz örneğin yirmi dokuz bin otuz bin oyla seçilmiş insanlarız. Ve ilimizi temsil ediyoruz. Istifamızın istenmesinin gerekçesi ne olabilir?  Örneğin biz şu anda Kırklareli İl Genel Meclisi'nde on dört tane Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kalktık sekiz tanesi birden il delegesi ilçe delegesi olmak istiyoruz Ve o sekizimizde ve istifa ettik ve altımız istifa ettik. Ne olacak? Cumhuriyet Halk Parti'nin il özel enerjisine, il genel meclisindeki sayılara otomatikman düşmüş. Bütün komisyonlarda değişerek muhalefete geçmiş olacak Şimdi bunu isteniyor genelde. Bizlerin bu bu tür mağduriyetini mutlaka genel merkez tarafından düzenlenmesi gerekir. Örneğin ben mahalle delegesi olmak istiyorum. Veya genel merkez delege sormak bana illa seçimlerde aday olmak istiyorum diyerek üç ay, dört ay önceden istifa ettim. Ya şu anda seçimlere mart ayındaki seçimlere altı, yedi aylık bir zaman süreci var  Biz bu altı yedi aylık süreçte istifa ettiğimiz takdirde bizim Kırklareli Genel Meclisinde çoğunluğumuz kaybolacak. Bu hiçbir zaman bizim istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz bir konu Bu konunun bireysel olarak genel merkezi tarafından ele alınması ve bu maddenin mutlaka düzeltilmesi gerekmektedir. Türkiye'de yüz seksen dört tane il genel meclis üyemiz var. Çoğumuz bu mağduriyeti yaşamaktayız. Belediye başkanları istifa etmeden her tarafa delege veya aday olabiliyorlar. Bir genel meclis üyeleri belediye meclis üyeleri olamıyorlar. Bu konunun mutlaka acil ve mide olarak düzeltilmesi isteğinde bulunuyoruz. Bu konunun genel merkeze getirilmesi bizim en büyük isteğimizdir “dedi.

Sedat EVREN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek