Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Nisan 2013, Pazartesi 09:18 tarihinde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amaç barış değil ülkeyi bölmek

CHP Milletvekili Mehmet S. Kesimoğlu, “Ülkemizi BOP eşbaşkanlarına ve teröristlere teslim etmeyeceğiz” dedi.
Amaç barış değil ülkeyi bölmek  

Ertan BAYER- Kesimoğlu, AKP hükümetinin PKK’nın isteklerini tek tek yerine getirdiğini belirterek, “Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu”na CHP’nin neden üye vermeyeceğini açıkladı.
Kesimoğlu şunları belirtti: “PKK’nın sınır dışına çekilmesini izlemek ve değerlendirmek TBMM’nin görevi değildir. TBMM 87. Maddede sayılan haller ile Anayasa’nın diğer maddelerinde kendisine verilen görevleri yerine getirir. Bu görevler arasında böyle bir komisyon oluşturmak yoktur. Hiçbir organ kaynağını Anayasa’dan almayan bir yetki kullanamaz. Bu nedenle TBMM çatısı altında böyle bir komisyon kurmak Anayasa’yı ihlal anlamına gelir. Anayasa hiçbir kişi veya kuruluşa böyle bir yetki vermemiştir. Oslo ve İmralı görüşmelerinden sonra teröristbaşı Öcalan’ın Nevruz açıklamasına izin vererek PKK’yı ve Öcalan’ı fiilen tanıyan ve meşrulaştıran AKP hükümeti, bu adımıyla TBMM’yi gayri meşru hale getiriyor. Bu komisyon ayrıca Tayyip Erdoğan’ı Yüce Divan’a gitmekten kurtaracak bir hukuki tanıma da getirecektir.” dedi
Akil Adamlar” heyetini de sert bir dille eleştiren  Kesimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Akil Adamlar projesinin sonuçlarını birçok ülkede gördük. En son Yugoslavya ve Endonezya’da denendi. İki ülke de bölündü. Şimdi bu projeyi Türkiye’de uygulamak istiyorlar. Damat Ferit döneminde İngilizlerin talimatıyla işgale halkı ikna için kurulan Heyet-i Nasiha halkı işgale ikna edememişti. Dış güçlerin projesi olan ve onların isteği ile kurulan “Akil Adamlar”ın görevi halkı bölünmeye ikna etmek olacak”dedi.
Kesimoğlu, AKP, BDP ve PKK’nın bölünme projesinde elele yürüdüklerini ve bu şer cephesinin Cumhuriyet’e, ulusal devlete ve milli birliğe savaş açtıklarını ve ülkeyi kaosa sürdüklerini belirtti.
Kesimoğlu, açıklamasını :“Sadece ülkeyi değil tüm Ortadoğu’yu… Öcalan Nevruz konuşmasında PKK’nın silah bırakacağını söylemedi. Öcalan PKK’nın Suriye, İran ve Irak’a geçeceğini söyledi. Bu ittifak Türkiye’yi komşularına terör ihraç eden üs haline getirecektir. ABD’nin Ortadoğu’yu bölüp parçalama projesi olan BOP’nin eşbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi bölme projelerine “hayır” diyoruz. Barış süreci dedikleri Türkiye’yi bölme projesidir.  Bu yüzden de bu projelerde yer almayacağız. Ülkemizi, bu güzel vatanımızı BOP eşbaşkanlarına ve teröristlere teslim etmeyeceğiz.” Sözleriyle tamamladı.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek