“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu haber 06 Nisan 2013, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1960 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Toplama ayırma tesisi faaliyette

Lüleburgaz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve 3K Şirketi ile gerçekleştirilen “ Geri Dönüşüm ile Geleceğim Muhteşem Olacak” kampanyası doğrultusunda ilçe genelinde ambalaj atıkları evsel atıklardan ayrı olarak toplanmaya başlandı.
Toplama ayırma tesisi faaliyette  

Gökhan KAN- Tesis hakkında bilgiler veren Çevre Mühendisi H. Esra Karabirgül “3K Şirketi’nin kurmuş olduğu lisanslı toplama-ayırma tesisine, ambalaj atığı toplama araçları ile ilçe genelinden toplanan karışık ambalaj atıkları getirilmektedir. Daha sonra bu atıklar, tesiste, cinslerine göre, ayırma bandında sınıflandırılmaktadır. Her bir atık cinsi için de farklı depolama alanı bulunan tesiste, cinslerine göre ayrılmış ambalaj atıkları balya-pres makinesi ile preslenip, balyalanarak istiflenmektedir. Son olarak da ayrı depolanan balyalanmış atıklar malzeme cinslerine göre uygun olan geri dönüşüm tesislerine gönderilerek, doğal kaynaklarımız korunmuş, enerji tasarrufu sağlanmış ve katı depolama sahasına giden atık miktarı da büyük ölçüde azalmış olmaktadır” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek