Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 11 Temmuz 2023, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 289 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özkan’dan huzurevi önergesi

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Kırklareli’de giderek yaşlanan nüfusa yönelik hangi çalışmaların yapıldığını sordu.
Özkan’dan huzurevi önergesi  

Özkan önergesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın UNDP ile hazırladığı ‘Gıda Sektörü Analiz Raporu ve Kılavuzu’na göre Trakya bölgesinde yaşlı nüfusun toplam nüfustaki payının her geçen gün arttığını söyledi.

Kırklareli’de 2010 yılında yüzde 11,3 olan yaşlı nüfus oranının 2019 yılında yüzde 13,8’e yükseldiğini belirten Özkan, Balan Göktaş’a şu soruları yöneltti; “11. Kalkınma Planı’nda yer alan eylemler konusunda TR21 bölgesi düzeyinde bugüne kadar hangi çalışmalar yapılmıştır? 2023-2025 Orta Vadeli Planı’nda yer alan yaşlı bireylere yönelik toplum temelli gündüz bakım hizmetleri hakkında TR21 bölgesinde hangi çalışmaların yapılması planlanmaktadır. TR21 bölgesinde olan huzurevi ve yaşlı rehabilitasyon merkezleri bölgenin ihtiyacını karşılayabilmekte midir?, Bu huzurevi ve rehabilitasyon merkezleri için kaç kişi başvurmuş ve sırada beklemektedir? Tercihen müstakil ev veya bir apartman dairesi kiralanarak veya tahsis edilerek uygun ve az sayıda yaşlının kalabilmesine yönelik tasarlanan bir bakım hizmeti modeli olan yaşam evlerinin yaşlılarımızın yaşam kalitesini ve sosyal entegrasyonunu artıran bir model olduğu konusunda uzmanlar hemfikirdir. Yaşlılarımıza yönelik olarak TR21 bölgesinde ‘yaşam evleri’ modeli uygulanmaktadır? Her bir ilde kaç tane yaşam eviniz mevcuttur?”

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek