Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Temmuz 2023, Cumartesi 09:09 tarihinde eklendi. 341 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fahri Özkan’dan ‘Ergene’ önergesi

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, yeni yasama dönemindeki ilk soru önergesini Ergene Havzası’ndaki kirlilik üzerine verdi.
Fahri Özkan’dan ‘Ergene’ önergesi  

 

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Ergene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde, Kırklareli’ye ait 2021 yılı Çevre Durum Raporu’ndan alıntılar yapan Özkan, Ergene Havzası’ndaki plansız sanayileşme, nüfus artışı, evsel atıksu deşarjı ve toprağı tehdit eden bilinçsiz zirai uygulamalar ile Ergene Havzasının yüzey ve yeraltı sularının kalitesinin aşırı derecede bozulduğunu, kaybedilme noktasına geldiğini aktardı.

Özkan, Bakan Özhaseki’ye şu soruları yöneltti; “Ergene Havzasının ekolojik sistemini bozan sanayi tesisleri ile ilgili AK Parti iktidarları döneminde ne gibi tedbirler alınmıştır? Plansız sanayileşme nedeniyle halihazırda kalitesi bozulmuş suların çok daha fazla etkilenmemesi için gerekli denetimler yapılmakta mıdır? Bu amaçla yapılan denetimlerde kirletici kuruluşlara hangi yaptırımlar uygulanmıştır? Kalitesi bozulmuş ve kirli suların rehabilite edilmesi için ‘River skimmer’, thrash boom, river whale, unmanned garbage boat” gibi araç ve teknolojiler kullanılmakta mıdır? Plansız sanayileşme ile oluşan sanayi bölgelerinin aşamalı olarak taşınması çalışmaları var mıdır? Varsa bu çalışmalar ne aşamadadır?”

Haber Merkezi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek