Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 23 Mayıs 2023, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti Grubu’ndan Belediye Başkanı Gerenli’ye “ÇEVRE YOLU” cevabı

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Grubu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin 19 Mayıs 2023 Cuma günü yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklama ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.
AK Parti Grubu’ndan Belediye Başkanı Gerenli’ye “ÇEVRE YOLU” cevabı  

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Grubu yaptığı basın açıklamasında; “Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli,  belediyeden bihaber olduğunuz çok açık.  2021 yılında devri ettiğini söylediğiniz alan 100 dönüm değil. Daha fazla bir alanı terk ediyorsunuz.  Lüleburgaz için ne alıp verdiğinizi bile bilmiyorsunuz. Nasıl oluyor da Nisan 2023 Belediye Meclis Toplantısı’nda  karayolları ile protokol için yetki aldınız. Ama devri 2 yıl önce yapmış oluyorsunuz? Tüm bunlar ve daha bir sürü teknik gerekçe ile CHP’nin şuan içinde bulunduğu manipülasyon hastalığına yakalandığını görmüş bulunuyoruz…” Denildi.

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, Sedat Demir, Ömer Aydın, ZeyneP Gündüz ve Hasan Tavukçu’nun AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Grubu adına yapmış olduğu açıklamada şöyle; “Yerel basınımızdaki çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli’nin çevreyolu çıkışına cevap vererek siyasi mecraya taşınmak yerine yönetemediği belediyeden bihaber olduğu hatırlatmak ve vatandaşlarımıza Lüleburgaz’ımızın kanayan kanası olan çevreyolunun partimizin düsturu olan doğruya doğru yanlışa yanlış şekilde açıklayacağız.

Sanıyoruz ki CHP’de belediye başkanı olmak için aranan şartlardan biride vatandaşa algı oluşturma kabiliyeti olan kişilerin belirlenmesi olmalıdır ki seçim akşamı gördüğümüz öndeyiz kazanıyoruz gibi algıları bugün yerel siyasette biz tüm işlemleri yaptık.  2021 yılında karayolların 100 dönümlük alanı verdik açıklamasını şaşkınlıkla okuduk.

Nasıl ki karayolları ile devri iktidarında önceki belediye başkanı mahkeme ile süreci uzatsa da siz göreve geldiğinizde mahkemeyi geri çekerek sürecin normal seyrine girmesinde katkınız olmuştur.

Sayın Başkan belediyeden bihaber olduğunuz çok açık 2021 yılında devri ettiğini söylediğiniz alan 100 dönüm değil daha fazla bir alanı terk ediyorsunuz. Lüleburgaz için ne alıp verdiğinizi bile bilmiyorsunuz. Nasıl oluyor da Nisan 2023 Belediye Meclis Toplantısı’ndan karayolları ile protokol için yetki aldınız. Ama devri 2 yıl önce yapmış oluyorsunuz. Tüm bunlar ve daha bir sürü teknik gerekçe ile CHP’nin şuan içinde bulunduğu manipülasyon hastalığına yakalandığını görmüş bulunuyoruz. Kıymetli vatandaşlarımız sizlere doğru olanı açıklamak yine Ak Parti Grubu!na  düşmüştür;

 Lüleburgaz Belediyesi yapması gereken 1/5000 ölçekli plan, 1/1000 ölçekli plan, 3194 sayılı kanunun 18. madde uygulaması ve yolun protokolle devri işlemlerinden sadece 2 tanesini(1/5000 ve 1/1000 planlar) yapmış olup 3194 sayılı kanunun 18. Madde uygulaması (hala devam etmektedir) bitmesi beklenmektedir. Ardından Nisan 2023 Belediye Meclis Toplantısı’nda   oy birliği ile verdiğimiz yetki ile karayolları protokolü olacak olup belediye üzerine düşeni o zaman yapmış olacaktır.

Pekiyi karayollarının yapacaklarına gelirsek; karayolları mahkemelik süreçlerden sonra beklemede olan süreci belediyenin mahkemeyi geri çekmesi ve partimizin yetkili organları ile yaptığımız girişimler neticesinde Lüleburgaz çevreyolu projesi stratejik plana alınmış olup öncelikli yapılacak yol statüsü kazanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü bu süreçte belediyenin yapması gerekli işlemler ile paralel olarak  21.04.2020 tarihinde onaylanan ihale ile yapılacak yolun proje ihalesi yapılmış ve projesi hazırlanmıştır. Bunun neticesinde sürecin hızlı ilerlemesi için Lüleburgaz Belediyesi’ne protokol için yazı yazılmış olup Lüleburgaz belediyesinin 18 madde uygulaması ile alanın devri sonrasında çevre yolunun yapım ihalesine çıkacaktır.

Sürecin teknik ve siyasi tüm süreçlerini siz değerli vatandaşlarımıza en şeffaf bir şekilde iletmek istemimizden şunu bilinmesini isteriz Lüleburgaz’a yapılacak her hizmette kim yapıyorsa yanındayız destekçisiyiz ancak beceremediği için çamurunu başkasına da attırmayız. Çevre yolumuzun Lüleburgaz’a kazandırılmasında kimin emeği var ise teşekkürü borç biliriz ancak hangi bürokrat veya siyasetçi olursa olsun vatandaşa hizmetin önüne köstek olur ise karşısında Lüleburgaz haklını bulacağını unutmamalı ve herkesin algı değil işini yapmaya davet ediyoruz. Saygılarımız ile…”

Haber Merkezi


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek