Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 20 Mayıs 2023, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 498 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye Başkanı Murat Gerenli, basın mensupları ile buluştu

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 12.30’da Lüleburgaz’da bulunan basın mensupları ile birlikte Tarihi Park Lokantası ile bir araya geldi.
Belediye Başkanı Murat Gerenli, basın mensupları ile buluştu  

Lüleburgaz’da terminal ışıklı kavşakta önceki gün meydana gelen ölümlü trafik kazasına da değinen Başkan Gerenli, “Lüleburgaz Çevre Yolu yapılmamasının bedelini ölümlerle ödememeli. Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak üzerimize düşen yasal sorumlulukları yerine getirdik.   Gözümüz Merkezi yönetimde’’ diyerek vurguladı.

‘’Buruk Bir Bayram Yaşıyoruz’’

Gerenli; ‘’Herkesin taşın altına elini koyması ve çözmesi gereken bir sorun bu. Bu sorun ile ilgili çözüm için siyaset üstü tavır alınması gerektiğini, Lüleburgaz’da yaşayan ve bilinci olan, sen yaptın ben yaptım dememeli. Bir teyzemiz ve çocuğumuz maalesef bir kaza sebebiyle hayatlarını kaybettiler. Buruk bir bayram yaşıyoruz. Bu ilk değil, bütün samimiyetimle söylüyorum çok önemli iki sorunu var. Siyasete malzeme edilmez ve üstü tutulursa çözülebilir. Lüleburgaz’da yerel yönetim, merkezi yönetim ve kamuoyunu yönlendiren arkadaşlarım ve halkımız çok ciddi rakamlara ulaşmayan rakamlar bunlar, çevre yolu sorunu ve dere ıslahı sorunu çözülebilir. Eleştiri ve farklı bakış açıları oluyor, hep çözmeye çalışıyoruz ve daha ileriye götürmeye çalışıyoruz’’ dedi.

‘’Uzun ve Meşakkatli Bir Süreçti’’

Ölümlü kazaları ve yaşanan sorunları azaltabilmek için bize yol kat ettirecek işler. Göreve geldiğimden beri her platformda bildiriyorum. Sen yaptın ben yaptım demeden taşın altına elini sokacağı ve sorunların çözüme ulaşacağı için hepimizin yapması gereken konulardır. Lüleburgaz halkına borcum var, hizmeti vermek zorundayız. Göreve geldiğimden itibaren özellikle bu iki sorun için canla başla çalıştım. Ne sorun varsa çözeceğim dedim. Çevre yolu ile ilgili ilk sıkıntı devam eden mahkeme süreçleriydi. O süreçleri sonlandırdık. Akılla, bilimle ve vicdanla konuşmak lazım. Aklımızla, yapılmış olan işlerle özellikle hızlı tren hattı geçtikten sonra başka çevre yolu yapılacak yer yok. Mutlaka bu çevre yolu yapılmalı. Lüleburgaz için zarar verici bir şey. Orada güvenlik bantlarımızı yapabilirsek, hızlı tren hattı ve otoban çevresindeki bantları sağladık. Yapabilirsek buradan Lüleburgaz’ı rahatlatabiliriz. Lüleburgaz’ın nüfusu 55 bini burada, 65 bini diğer tarafta yaşıyor ve tam ortadan bir yol geçiyor. Öncelikli olarak evet bu çevre yolu ile ilgili bütün engelleri kaldıracağız. Arkasından imar planlarımızı yapmamız gerekiyordu, uzun ve meşaketli bir süreçti’’ diyerek devam etti.

‘’Algı Yönetecek Bir Konu Yok’’

Planların yapıldığı ve gelecekte bulvar çalışmalarının olacağını belirten Gerenli; ‘’1/5000 ve 1/1000’lik planları yaptık. Ve Lüleburgaz halkı adına Belediye olarak 100 dönüm toprağımızı Ulaştırma Bakanlığı’na hibe ettik. Yeter ki çevre yolu çözülsün. Lüleburgaz halkı şunu kazanacak, Murat Hüdavendigar caddesi Lüleburgaz Belediyesi’nin kullanım alanına geçecek. Oralar ile ilgili çok güzel hayallerimiz var, orası çok güzel bir bulvar olacak.  Refüjü çok güzel yapılmış, geniş kaldırımları olan bir bulvar haline gelecek. İhale sürecine geldi dendi. Karayolları ile protokolümüz var. Oranın yapılması ile ilgili hiçbir engel kalmadı. Aylar önce Ulaştırma Bakanlığından sözünü aldıklarını, artık Lüleburgaz’da yaparsa biz yaparız dediler, evet siz yapın Lüleburgaz’ın sorunu çözülsün. Burada yaşıyoruz, burada yaşayacağız, çocuklarımız burada yaşayacak. Güvenli yaşayacağı bir kent yaratmaya çalışıyoruz. Dediler, ama hala ihale süreci başlamadı. Yanlış yönlendirmeler, algı yönetmeler, lütfen Lüleburgaz kaybediyor. Algı yönetecek bir konu yok. Siyasi bir rant yapacak düşüncem yok. Ben hizmet için buraya geldim, Lüleburgaz’ın sorunlarını çözerek bu görevden ayrılmak amacımdır’’ diyerek devam etti.

‘’Bu Konular Siyaset Üzerine Taşınmalı’’

Lüleburgaz’ın kent çekirdeğinde ki bu alanda bir nebze rahatlatacak şey dere ıslahının yapılmasıdır. Tarihi Taş Köprü’nün kurtarılması, deremizin Okan Deniz’in ilerisinde iki tane köprüyle geçişinin sağlanarak Pınarhisar hattında ulaşımın sağlanması idi. Göreve geldim arkadaşlar ile görüştüm. Su depolarımızın olduğu yerler var, oralarda başlayan. İki tane köprü var yapılması gereken. Cezaevine dağılan yolda kamulaştırma yapmamız gerekiyordu yaptık. Yolun altyapısını hazırladık, yol şuanda kullanılabilecek halde. Dediler ki köprü bizim işimiz. 2016 yılından beri yürüyen bir proje. Bu 2016’da dere ıslahı projesi sunuldu Lüleburgaz halkına ve Belediyenin üstüne düşenler üstlenildi. Pandemi dönemi öncesi Ankara’ya gittik, yeter ki Lüleburgaz’ımızın sorunu çözülsün dedik. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bir dere ıslahının tamamının yapılamayacağını, en azından köprülerin yapılabileceğinin sözünü verdiler. Köprüler yapılırsa tarihi köprümüz kurtulur. Orada insanlar hayatlarını kaybettiler. Tarihimiz yok oluyor. O köprü kurtarılsın, iki tane köprüyü yaparız dediler. Dere ıslahı yapılmasa da dere yatağı temizlenir, akış düzenlenir ve sel baskınları önlenir dedik. Hiçbir zaman malzeme etmedim, öyle oldu böyle oldu şikâyetinde bulunmadım ve çözüm odaklı oldum. Maalesef pandemi ve farklı şeyler söylenerek ötelendi. İhale süreci başladı, biz Lüleburgaz Belediyesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirdik. Köy tipi proje dendi, hatalar var dendi. DSİ’nin ihmalleri ve liyakatsizliği ile sonuçlandı. Projeyi yapmak isteyen alan firma sağlık sorunlarını bahane göstererek çekildi dediler. Artık bitmeli bu iş, her şey hazır dedik. Patinaj yapmayalım, enerjimizi yanlış yerlere harcamayalım. Bunlar Lüleburgaz’a zaman kaybettiriyor. Söz konusu Lüleburgaz’ın çıkarlarıysa gerisi teferruat olmalı. Bu konular siyaset üzerine taşınmalı’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Yağız Doruk KAYA

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek