Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 20 Mayıs 2023, Cumartesi 09:11 tarihinde eklendi. 321 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Devrim Gündüz’den ikinci tur açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Devrim Gündüz’den ikinci tur açıklaması  

Gündüz 18 Mayıs 2023 Perşembe günü parti binasında yaptığı açıklamada;

 ‘’14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. 14 Mayıs seçimlerden sonra gördüğümüz şudur ki Lüleburgaz üzerinde tüm sandıklarda ıslak imzalı tutanaklara eriştir ve genel merkezimize girdik. Saat akşam 10.30 itibariyle ıslak imza tutanakları yüzde 90’ı saat gece 2 itibariyle girerek 356 sandıkta ki tutanakları kendi sistemimize geçirmiş olduk. Ayrıca gece saat 4 civarında ilçe seçim kurulunun tüm sandıklarının veri girişini sağlamasıyla birlikte ilçe seçim kuruluyla Lüleburgaz’a ulaşan tutanakları eşleştirdik ve bir sorun olmadığını gördük. Yani Lüleburgaz’da sandıklar korunmuştur, Lüleburgaz’da tek bir oy bile çaldırılmamıştır. Lüleburgaz’da oy kullanan vatandaşların iradesine sahip çıkılmıştır. Tüm sandıklarda görevlimiz vardı. Aynı zamanda hukuk sorumlularımız an ve an sahadaydılar. Bütün usulsüzlüklere anında müdahale ederek usulsüzlük olmaması için ellerinden geleni yaptılar. Bu anlamda da Lüleburgaz’da ki vatandaşlarımızın oylarının kollandığını bir kez daha söylemiş olalım’’ diyerek sözlerine başladı.

‘’DEĞİŞİM ŞART’’

Müşahit başvurusu taleplerinin arttığını belirten Gündüz; ‘’Müşahit kısmında biraz eksiklerimiz vardı. Sandıklarda olmamasına rağmen takip aşamasında belli eksiklikler yaşadığımızı gördük. 28 Mayıs’la ikinci tur seçimleriyle alakalı yaklaşık bir haftadır gördüğümüz net bir durum söz konusu. İnsanların yılgınlık ve üzüntü yerine daha çok bu seçime asıldıklarını görüyoruz ve inançlarının arttığını görüyoruz. Müşahit olmak için ilk turda defalarca talepte bulunmamıza rağmen ikinci tur seçimlerinde sandık görevlilerimizin yanında onlara destek verecek müşahit sayısının arttığını görüyoruz. Bizim ısrarımızla değil daha çok gönüllülük esasına dayanarak başvurulardan anlıyoruz. Artık bir referanduma gidiyoruz. Bu bir Kemal Kılıçdaroğlu veya Tayyip Erdoğan seçiminden öte bir referandum. Biz tabii ki de vatandaşlarımızın halkımızın demokrasiden yana oy kullanacağına inancımız tamdır. 14 Mayıs gecesi aldığımız oyun çok daha üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen seçmen, bize oy vermiş ümitsizliğe düşmüş seçmen ya da sebepli nedenlerle Tayyip Erdoğan’a oy vermiş ancak değişim isteyen, değişiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlayacağına biraz olsun inanan seçmeni sandığa davet ediyoruz. Bu hangi parti olursa olsun, kim olursa olsun bir ülkenin 21 sene tek bir kişi tarafından yönetilmemesi kanaatindeyiz. Tek bir kişi 21 sene görev verirseniz artık o demokratik ortam kaybolur ve o gücü kendisinde bulunan kişi istediği gibi ülkeyi yönetmeye devam eder. Bu sebepten dolayı bile değişim şart. Bu değişimi sağlayacak kişi Kemal Kılıçdaroğlu ’dur. Artık iki adaylı bir seçime giriyoruz. Son seçim sonuçları gibi bakmamak gerekiyor, sıfırdan başlamış yepyeni bir seçimden bahsediyoruz. Bu seçimde bir oy fazla alan 5 yıl bu ülkeyi yönetecek. Bu sebepten dolayı Kemal Kılıçdaroğlu’na herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz. Yılgınlık yok, küskünlük yok, kırgınlık yok. Tüm gücümüzle sandıklara gidip hem oy kullanma oranını arttırıp, hem de Kemal Bey’e çıkan oyları yükseltmek tek hedefimizdir’’ dedi.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek