Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 30 Mart 2013, Cumartesi 09:13 tarihinde eklendi. 901 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’ndan PKK sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu Meclis’te ““Teröristbaşı Öcalan’ın TBMM’den istediği somut adım nedir? PKK’ya “savaşan taraf” statüsü mü verilecek?” diyerek sordu.
Kesimoğlu’ndan PKK sorusu
Ertan BAYER -CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, Abdullah Öcalan’ın çekilme için şart koştuğu TBMM onayını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.
 Kesimoğlu, Erdoğan ve Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde “Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM’den istediği somut adım nedir?” sorusunun yanıtını istedi.
CHP’li Kesimoğlu önergesinde, Teröristbaşı Öcalan’ın basına sızan İmralı görüşme tutanaklarındaki şu sözlerini hatırlattı: “Çekilmeden çekilmeye fark var. Tek taraflı bir çekilme olmayacak. Çekilme parlamento kararı ile olacak. Başbakanın‘çekilsinler onlara karışmayız’ demesiyle olmaz. TBMM onaylayacak, çekilme komisyonla olacak”.
Kesimoğlu Öcalan’ın 18 Mart’ta BDP’lilerle ikinci görüşmesinde de şu ifadeleri kullandığına dikkat çekti: “Çözüm planı için TBMM’nin somut adım atması gerekir.” Dedi.
Kesimoğlu, Erdoğan ve Güler’e şu soruları sordu: . Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM’den istediği somut adım nedir? . Öcalan’ın “Çekilme için TBMM kararı” istemesinin ardından hükümetin bu talebin yasal altyapısını oluşturmak için bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Taleple ilgili Hükümetin yaptığı çalışmalar nelerdir? .İddialara göre Öcalan’ın TBMM ısrarının arkasında PKK “terör örgütü” olmaktan çıkacak, Cenevre sözleşmesinde geçen “savaşan taraf” ya da “ordu” pozisyonuna sokulacak. Bu iddia doğru mudur? PKK’ya “savaşan taraf” statüsü mü verilecek? PKK terör örgütünün Kandil’deki elebaşısı Murat Karayılan, varılan mutabakat doğrultusunda ateşkes ilan et tiklerini açıkladı. Varılan mutabakat nedir? Hangi konularda PKK terör örgütüyle anlaşma yapılmıştır? . Ateşkesin bozulması, çatışmaların tekrar başlaması durumunda, bu çatışmaların önlenebilmesi açısından BM ya da başka uluslararası kuruluşların olaya karışmalarının yolu açılacak mıdır?
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek