Lüleburgaz motifleri sergisi açıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu’dan Altıyol’a ziyaret
Aziz Yıldırım’a Lüleburgaz’da coşkulu karşılama
Bu haber 07 Nisan 2023, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 266 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk’ün doğduğu evin birebir aynısını yaptı

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Mithat Tunaboylu, Cumhuriyetin 100’üncü yılına 100 adet hedefiyle yaptığı Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir maketini Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye sundu. Başkan Gerenli, Tunaboylu’ya ortaya çıkardığı bu anlamlı eser için teşekkür etti.
Atatürk’ün doğduğu evin birebir aynısını yaptı  

Lüleburgazlı fotoğraf sanatçısı Mithat Tunaboylu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir aynısının maketini yaptı. Evden Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel 100 adet yapmayı planlayan Tunaboylu, yapımını tamamladıklarından birisini ise Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye sundu.

 

Başkan Gerenli’den teşekkür

 

Tunaboylu’yla bir araya gelen Başkan Gerenli, ortaya çıkan bu anlamlı eser hakkında sanatçıdan bilgi aldı. Başkan Gerenli, “Atamızın Selanik’te doğup büyüdüğü evin birebir aynısını yapan ve bu güzel eserden Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 adet yapmayı planlayan sevgili Mithat Tunaboylu ile bir araya geldik. Kendisine ortaya çıkardığı bu anlamlı eser için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Hedefim 100’üncü yıla 100 adet ev”

 

Şimdiye kadar Atatürk’ün evinden 35 adet yaptığının altını çizen Tunaboylu, hedefinin Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel 100 adet yapmak olduğunu söyledi. Tunaboylu şöyle konuştu: “Bunun bir küçüğünü yapacağım maket özelliğinde olması için. Şu ana kadar 35 tane evi tamamladım. Hedefim Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için bu ölçünün bir küçüğünden 100 tane yapmak.”

 

“Doğduğu evin aynısı”

 

Esas mesleğinin fotoğraf sanatçılığı olduğunu söyleyen Tunaboylu, ilk olarak 25 yıl önce maket ev yapmaya başladığını söyledi. Atatürk’ün doğduğu evi yapma fikrinin ise 2010 yılındaki Selanik gezisinde aklına geldiğini söyleyerek, “Bir eseri ortaya çıkarmak 7-8 saatimi alıyor. Bütün parçaların monte edilmesi bu kadar sürüyor. Hızlı çalıştığım halde bu zaman süresi. Atatürk’ün doğduğu evin birebiri. Orijinal projeden yaptım” dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek