Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 04 Nisan 2023, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ CHP, 14 MAYIS SEÇİMLERİNE HAZIR

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün haftalık toplantısını parti binasında gerçekleştirildi.
LÜLEBURGAZ CHP, 14 MAYIS SEÇİMLERİNE HAZIR  

Toplantı 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 12.00’de başladı.

Toplantıyı başlatan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz; ‘’Haftaya Pazar günü milletvekili adaylarımız belirlenecek. Önümüzdeki haftayla birlikte adaylarımız ile yol haritasını çizerek çalışmalara başlayacağız.  Okul sorumlularımız hazır, herhangi bir sıkıntımız yok. İttifak ortaklarımızı bu hafta ziyaret etmeyi planlıyoruz, sandık güvenlikleri için alakalı onlara da bilgi aktaracağız. Diğer partilere ihtiyacımız olmadan tüm sandıklarda sorumlularımız olacak. Tabiki ittifak ortağı dostlarımız o sandıkları korurlarsa bizlere mutluluk verir. Zaten Lüleburgaz’da böyle bir problemin yaşanacağını düşünmüyoruz. Köy ziyareti ve esnaf ziyareti programı çıkartacağız. Kadın kollarımız sokak sokak çalışma yapmaya başlayacak. Umuyorum ve diliyorum ki 14 Mayıs akşamına hep beraber iktidarı duyuracağız’’ dedi.

Toplantının devamında CHP Lüleburgaz İlçe Bilim Sorumlusu Fatma Çoralı basın açıklaması gerçekleştirdi. Çoralı; ‘’ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ebedi liderimiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük devrimi; egemenlik hakkını saraydan alarak halka vermesidir. Bu büyük devrim, kadınların eşit yurttaşlık statüsü kazanmasıyla taçlandı. Türkiye' de kadınların seçme ve seçilme hakkı kazanmasının ilk adimi 3 Nisan 1930 tarihinde, Belediye Kanunu'nun kabulüyle başladı. Ardından 1933 yılında köy ihtiyar heyetlerinde ve muhtarlıklarda, 1934 yılında da TBMM' de seçme ve seçilme hakki ile Cumhuriyet bir kadın devrimi olarak tarihe geçti. Bir kez daha Büyük Atatürk' ü saygıyla ve minnetle anıyoruz. Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı; 3 Nisan 1930’ da, Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Kılıçkaya beldesinden seçilen Sadiye Hanım’dır. Aradan geçen 93 yılda 19 yerel seçim yapıldı. Bu seçimlerin sonucunda sadece 156 kadın belediye başkanı seçilirken erkeklerde bu say: 32 bindir. Bu tablo kadınların başarısızlığı, yetersizliği ya da isteksizliğinden kaynaklanmıyor. "Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum" diyen zihniyetten kaynaklanıyor. Bugüne kadar kadın belediye başkanı oranı en fazla yüzde 3'e çıkabildi. Kadın belediye meclis üyesi oranı en fazla yüzde 11, kadın il genel meclis üyesi oranı en fazla yüzde 3 olabildi. Biz kadınlar yeni haklar kazanmak bir yana mevcut haklarımızın gasp edilmemesi için mücadele eder hale geldik. Ancak Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini yeniden inşa etmekte kararlıyız. Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler kaldı. Bu seçim biz kadınlar için hayati öneme sahip. Bir yanda kadınların yasal haklarını gasp edenler; diğer yanda ise "Yasalara Dokunma, Uygula" diyenler var. Bir yanda İstanbul Sözleşmesi' ni fesheden Erdoğan; diğer yanda İstanbul Sözleşmesi' ni 24 saat içerisinde yeniden yürürlüğe koyacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var. Bir yanda tek adam rejimi diğer yanda güçlendirilmiş parlamenter sistemle halkın iktidarı var. Bir yanda kadın düşmanları; diğer yanda eşitliği savunanlar var. Bir yanda Cumhuriyet devrimlerinin düşmanları diğer yanda Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmak isteyenler var. Biz bu seçimlerde ya özgürlüğe ya da esarete oy vereceğiz. Biz kadınlar, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadın erkek, bir arada, dayanışma içinde eşit, özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracağız. Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu önderliğinde biz kazanacağız. Demokrasi kazanacak. Sana söz ülkemize yeniden bahar gelecek’’ diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek