Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Şubat 2023, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 259 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“TOPLUMUN KARŞISINDA NASIL DURACAKLARINI ŞAŞIRDILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı 27 Şubat 2023 Pazartesi günü yani dün parti binasında gerçekleştirildi.
 “TOPLUMUN KARŞISINDA NASIL DURACAKLARINI ŞAŞIRDILAR”  

Saat 12.30’da başlayan toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Demokrasi Platformu Basın Sözcüsü Hakan Dedeoğlu, CHP Lüleburgaz önceki Dönem İl Başkanı Taygun Okan Çobancık ile parti üyeleri katıldı.

Toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz yönetti.

‘’KIZILAY KANLARI SATIYOR MU SATMIYOR MU’’

Toplantıyı başlatan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz; ‘’Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı, polisin abluka altına alma sebebi, TİP’lilerin Kızılay’ı protestoları ile alakalı söz konusu. Türkiye İşçi Partisi’nin ablukaya alınması yarın öbür gün Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve diğer partilerin abluka altına alınabileceğini gösteriyor. Buna ciddi anlamda tepki vermeliyiz. Daha önce Kızılay’ın Ensar’a aktardığı paralardan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve seçmenleri konuya hakimdi fakat sokaktaki vatandaşımızın da net bir şekilde görmesi için ortaya çıkması gerekiyordu. Kızılay’ın elindeki çadırlar bölge halkına ulaştırılması gerekirken onlar AHBAP’a çadır satmışlar, ayrıca kuru gıda satışı gerçekleştirilmiş. Kızılay başkanı bunu yalanlamamış. İşin ilginç yanı maliyete verdiğiniz çadırları sizin göndermeniz gerekiyordu. Kızılay’a uzun zamandır kan bağışları ile alakalı bir düşüşler, tepkiler vardı. Kızılay kanları satıyor mu satmıyor mu diye. Kızılay başkanı parayla satılmadığını söyledi. Ancak hastaneye verilen kanlardan SGK’dan destek aldıklarını söylediler. Şimdi SGK’dan parasal destek almakla vatandaştan para almakla nasıl bir fark var’’ diyerek devam etti.

‘’DARISI BİZİM BAŞIMIZA’’

Kim var polislerin başında, Emniyet Müdürü var. Emniyet Müdürünün başında İç İşleri Bakanı var. Dün Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerinde hükümet istifa sloganları yükseldi, Fenerbahçe maçından sonra münferit açıklamalar yapmışlardı. Bakan Soylu çıktı dedi ki, mesaimizi isterlerse bırakabiliriz rahat bir biçimde. Geliriz, hodri meydan gibisinden bir açıklaması var. Bunu yapan kim İç İşleri Bakanı. Bu tehdidi hangi güçle savuruyor, emniyet gücüyle savuruyor. Bizim emniyet gücümüz, vatandaşımız emniyet gücü ile. Kime diyor, hükümet istifa diyen taraftarlara diyor. Yine maçtan sonra Devlet Bahçeli,  deprem olduktan sonra 14 gün başını çıkarmayan Devlet Bahçeli, stadyumda hükümet istifa denildikten sonra sanki kendileri hükümetteymişçesine sanki bakanları varmışçasına sanki AKP ile koalisyon yapıp gelmişçesine bir anda AKP’nin sözcüsü gibi çıkıp dedi ki gerekirse maçlar seyircisiz oynanır, ben de Beşiktaş üyeliğinden ayrılıyorum dedi. Aslında taraftarın istifa edin lafını sayın Bahçeli çok yanlış anlamış. O aslında kulüpten istifa etmesini değil, kendi üzerine alındıysa da Genel Başkanlıktan ya da AKP yakınlığından istifa etmesini dile getirilmişken, kendisi Beşiktaş kulüp üyeliğinden ayrılmış. Bizde de bir üye var darısı bizim başımıza, inşallah bizimki de bizden ayrılırda bizde rahatlarız’’ dedi.

‘’TOPLUMUN KARŞISINDA NASIL DURACAKLARINI ŞAŞIRDILAR’’

Toplantının devamında açıklamalarda bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan; ‘’Kızılay artık görev filan yapmıyor. Kızılay artık Tayyip Erdoğan ve şürekasına hizmet eden bir kuruluş haline geldi. Merkez Bankası ’da öyle. Merkez Bankası 30 milyon Türk Lirası bağış yaptı. Böyle bir bağış yapma yetkisi yok. Dünyanın hiçbir yerinde bağış olayı yok. Toplumun karşısında nasıl duracaklarını şaşırdılar. Toplum ne yapacağını çok iyi biliyor. Osmaniye’de görev yaparken Güney Koreli arkadaşlar ile karşılaştık. Tamam artık bitti siz gidebilirsiniz demişler. Bundan sonra biz kaldırma operasyonuna başlayacağız demişler. Kadın bana ben bunu diyemem dedi. Teker teker kolonların kirişlerini kaldırmadan çıkmaya anlam veremezler dedi. Adamlar geri dönemiyorlar belli bir günü doldurmadan gidemiyorlar’’ diyerek açıklamalarda bulundu.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek