Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 26 Mart 2013, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 1106 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğilim yoklamasından yanayım

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısına katılan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, “Yerel seçimler 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak. Partimiz bir çok yerde ön seçim ve eğilim yoklaması yapacak. Lüleburgaz’da aday belirlenmesinin ilçe merkezinde bulunan 4 bin üyenin katılacağı eğilim yoklaması ile yapılmasından yanayım” dedi.
Eğilim yoklamasından yanayım
Ertan BAYER –CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan’ın başkanlık yaptığı toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Trakya Şube Başkanı Habib Çalışkan, Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Şube Başkan Yardımcıları Hasan Oğuz Keser, Ercan Yavuz ile birlikte partililer katıldı.
Toplantıda söz alan Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş yaptığı açıklamada “Cumartesi günü düzenlediğimiz mitinge 15 bin kişi civarında katılım oldu. CHP’de mitige büyük destek verdi Sizlere teşekkür ediyorum. Bu mücadele geleceğimiz için. Devam gelecek. Şimdi hedef Lüleburgaz’da 1 Mayıs’ı en az 15 bin kişi kutlamak. 1 Mayıs’ın ardından ülkenin en az 50 ilinde böyle mitingle düzenlenecek. Amacımız eşitliği, adaleti iktidar yapmak” dedi.
Çetintaş’ın ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, önce genel ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP’nin PKK terörünün bitirilmesinden yana olduğunu ancak bunun teröristle masaya oturarak değil mücadele ederek olacağını belirten Dibek “Ülkeye hizmet vermiş generaller ve paşalar uluslar arası olarak hazırlanan Ergenekon oyunu ile içeri tıkıldı. Yine bu oyunun bir parçası olan açılım süreci ile terörist başı Abdullah Öcalan ile masaya oturuldu. Abdullah Öcalan’ın ömür boyu hapsi var. Savcı da generallere ömür boyu istedi. Yarın öbür gün bunlar diyecek ki bu generalleri salarız tam tüm ömür boyu hapis cezası olanları salmamız lazım . İşte bundan Apo’da yararlanacak. Ergenekon, terörist başına özgürlük getirmek için planlanmış bir oyundur. Biz bu oyuna izin vermeyeceğiz. Bunun içinde önümüzdeki seçimlerde önce yerelde, sonra genelde bu ülkeyi AKP’den temizleyeceğiz. Ülkesine ihanet eden bu insanlarda Cumhuriyet Mahkemeleri’nde yargılanacaklardır” dedi.
Genel politikanın ardından yerel politika ile ilgili de  açıklamalarda bulunan Dibek, yerel seçimlerde aday olmak isteyen ancak il, ilçe, belde başkanlığı, kamu görevi, belediye meclis üyeliği ve ile genel meclis üyeliği gibi görevlerde bulunanların yasal süreci beklemeden şimdiden istifa edip adaylıklarını açıklamalarının daha doğru olacağını belirterek “Seçimlere üç ay kala yapılan istifalarda ilçe örgütü zarar görebilir. Bu nedenle daha öncede istifa etmekte fayda var. Partimizde bu süreçler ilgili profesyonel anketler yapılıyor. Kasım ayında bir anket yapıldı. Mayıs ayında bir anket yapılacak. Eylül ayında da bir anket yapıldıktan sonra 2013 yılının Ekim ayında adaylarımız netleşecek. Lüleburgaz’da partimizin ilçe merkezinde 4 bin üyesi var. Bu 4 bin üyenin katılacağı bir eğilim yoklaması yapılarak Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesinden yanayım” dedi.
Dibek konuşmasının ardından partililerin sorularını cevaplandırdı. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın toplantısı saat 14.30’da sona erdi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek