Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 06 Şubat 2023, Pazartesi 09:06 tarihinde eklendi. 215 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İmzalar yarım yüzyıllık hayal için atıldı “Lüleburgaz Deresi ıslahı için protokol imzalandı”

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile Lüleburgaz Deresi’nin ilk etabının ıslahı ve taşkın koruma tesisinin yapılması için düzenlenen protokole imza atan Başkan Gerenli, “Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz dere ıslahının ilk etabı ve taşkın koruma tesisi için DSİ Edirne Bölge Müdürlüğümüzle protokol imzaladık” dedi.
İmzalar yarım yüzyıllık hayal için atıldı  “Lüleburgaz Deresi ıslahı için protokol imzalandı”  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ile Lüleburgaz deresinin ilk etabının ıslahı ve taşkın koruma tesisinin yapımı için protokol imzaladı. Protokolde Başkan Gerenli ile Bölge Müdürü Yücegök’ün yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı Ünal Öztürk, DSİ 112. Şube Müdürü Mehmet Cemil Sarı,  Lüleburgaz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Anıl Sülçen ile Proje ve İnşaat Şube Müdürü Mehmet Metin yer aldı.

Tarihi köprü kurtulacak

Lüleburgaz Belediyesi’nin hazırlıklarını yaptığı Kuzeybatı Çevre Yolu’nun dere üzerinden geçen kısmında yapılacak köprülerin de DSİ tarafından yapılmasıyla birlikte Mimar Sinan’ın eseri tarihi Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü için de önemli bir adım atılacak. Tarihi köprü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restore edildikten sonra yayalaştırılacak.

“İmzaları Lüleburgaz için attık”

Protokol sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, yaklaşık yarım asırlık hayalin gerçek olması için önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, “Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz dere ıslahının ilk etabı ve taşkın koruma tesisi için DSİ Edirne Bölge Müdürlüğümüzle protokol imzaladık. Yapıcı yaklaşımları için Bölge Müdürü Sn. Faruk Yücegök ve tüm DSİ çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek