Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 25 Mart 2013, Pazartesi 10:50 tarihinde eklendi. 982 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakyalı CHP’liler Kırklareli’de buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Kırklareli Milletvekilleri Tutgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İl, ilçe, belde başkanları ve yönetimleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.
Trakyalı CHP’liler Kırklareli’de buluştu  

İHA - Kırklareli’de bir düğün salonunda gerçekleşen kahvaltı programında barış sürecine ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, “Bugün bu sürecin geldiği noktaya baktığımız zaman, somut olarak gördüğümüz bir tek şey var. Teröristler silahlarıyla birlikte, ellerini kollarını sallayarak ülke sınırlarının dışına çıkıp komşumuz, Irak’ta Kandil’de mevzilenecekler” dedi.
Öztrak, “Teröristi silahı ile birlikte devletin korumasında, bir de parlamentonun devletin gözetiminde sınırların dışına çıkmasına izin veren bu iktidar, bu ülkenin seçilmiş milletvekillerini, genelkurmay başkanlarını, paşalarını, rektörlerini, gazetecilerini kaçabilir deyip Silivri’nin zindanlarında çürütüyor. Adalet bunun neresinde. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil genel başkanımız da defalarca tekrarladı. Bu süreç kanunsuzdur. Bu süreci işletenleri önümüzdeki dönemde yakasına yapışırız. Türkiye’ye doğru ilacı verirseniz bu ülke şahlanır, yanlış ilacı verirseniz büyük sıkıntılara sokarsınız. Bu iktidar 10 yıldır Türkiye’ye yanlış ilaç veriyor. Doğru ilaç CHP’dir. Üretenden yana bir ekonomidir. Sosyal devleti yeniden ayağa kaldırmaktır. Bu ülkenin yoksullarını altında ezilecek bir borç krizinin içine sokmayacak, istikrara dönük ekonomi politikalarıdır. CHP olarak biz iktidara geldiğimizde bu politikaları tavizsiz olarak uygulayacağız. Bugün 800 TL olan yoksulluk sınırındaki asgari ücreti bin 200 TL yapacağız. Mazottan ÖTV’yi kaldıracağız. Bugün ana muhalefet partisi olarak iktidar partisinden çok daha fazla çözüm üretiyoruz. Ürettiğimiz çözümlerin çoğunu da iktidar partisi alıp kullanıyor. Ondan sonra dönüyor diyor ki CHP hiç çözüm üretmiyor” dedi.
Genel Sekreter Tamaylıgil ise, AK Parti'nin son dönemlerde Trakya’da hayaller kurduğunu, bu hayallerin boş hayal olduğunu ileri sürerek; “AKP'nin bir sloganı var, hayaldi gerçek oldu diye. Şunu çok iyi bilsinler, Trakya'da, Ege'de, Güney'de, Orta Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da AKP'nin hayalleri gerçek olmayacak. Hayaldi hayal kalacak. Bizim hiç bir yerel yönetimimizin üzerine müfettişle, hakimle, korkuyla, belli tehditlerle, baskıyla yapmaya çalışarak sanki başarılı olacaklar. Sizlerden, müfettişlerinizden, baskılarınızdan korkmuyoruz. Emperyalist güçlere karşı dimdik ayakta olduk bu ülkeye sahip çıkmış gücün simgeleriyiz. Bizim ilkelerimiz, inançlarımız var. Buda 6 oklu hedeflerimizde gösteriyor. CHP bir devrim partisidir” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek