Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Ocak 2023, Çarşamba 09:25 tarihinde eklendi. 305 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan “Suriyelilere var, bize yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a verdiği yazılı soru önergesinde ; “Bütün gün hiçbir iş yapmayan, sahillerde gezip tozan, kahvehanelerde sabahtan akşama kadar oturan Suriyeli sığınmacıları sosyal güvenlik kapsamına alabilecek gücümüz var, ancak kendi öz evladımız, engelli vatandaşlarımızın bakım maaşlarını ödeyecek gücümüz yok” ülke böyle mi yönetilir ?” diye sordu.
Milletvekili Turabi Kayan “Suriyelilere var, bize yok”  

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın soru önergesi ve bu konu hakkındaki konuşması şöyle; “Bütün gün hiçbir iş yapmayan, sahillerde gezip tozan, kahvehanelerde sabahtan akşama kadar oturan Suriyeli sığınmacıları sosyal güvenlik kapsamına alabilecek gücümüz var, ancak kendi öz evladımız, engelli vatandaşlarımızın bakım maaşlarını ödeyecek gücümüz yok” demek mi istiyorsunuz?   Bakıma muhtaç engelli; yeme, içme, tuvalet, banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını tek başına yerine getirmekte zorlanan ya da hiç yerine getiremeyen ve hayatını devam ettirmek için sürekli başkasının yardımına ve bakımına ihtiyaç duyan kişidir. Evde bakım parasının alınabilmesi için engelli vatandaşımızın bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 2’sinden düşük olması gerekmektedir. Evde bakım parası alınırken hanede yaşayan kişilerin gelirinin bu sınırın üzerine çıkması halinde bu durumun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bildirilmesi gerekmektedir. Bu durum bakanlık tarafından tespit edilir ise o güne dek alınan evde bakım paraları geri istenebilir. Bu şekilde evde bakım maaşı kesilen binlerce engelli vatandaşımız var. Bu uygulama, engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini çaresizliğe itmektedir. Bu bağlamda;   Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak; kendi Ülkemizin öz evlatları olan engelli vatandaşlarımızın bakım maaşlarını kesmek için fırsat kollayan bu anlayışı doğru buluyor musunuz?   Bu uygulama; “bütün gün hiçbir iş yapmayan, sahillerde gezip tozan, kahvehanelerde sabahtan akşama kadar oturan Suriyeli sığınmacıları sosyal güvenlik kapsamına alabilecek gücümüz var, ancak kendi öz evladımız, engelli vatandaşlarımızın bakım maaşlarını ödeyecek gücümüz yok” anlamına gelmiyor mu?”

Ertan BAYER  

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek