Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 06 Aralık 2022, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli CEMR Toplantısında!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Paris’te düzenlenen 1. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Siyasi Komite Toplantısı’na davet edildi.
Başkan Gerenli CEMR Toplantısında!  

Düzenlenecek toplantılar nedeniyle Başkan Gerenli’nin yerine 5-6-7 Aralık 2022 tarihlerinde Lüleburgaz  Belediye Meclis Üyesi Burcu Sabancılar vekalet edecek.

 

Başkan Gerenli, Avrupa’nın prestijli kuruluşu CEMR’in Siyasi Komite Toplantısı’na davet edildi. Avrupa’nın dört bir yanından belediye başkanlarının davet edildiği toplantı 2 gün boyunca Paris’te sürecek. Toplantılar boyunca belirlenen konular çerçevesinde tematik tartışmalar da gerçekleştirilecek. Bununla birlikte Başkan Gerenli 8 Aralık tarihinde görevine dönecek. Bu süreç içerisinde Lüleburgaz Belediye Başkanvekili olarak Burcu Sabancılar görev yapacak. 

 

CEMR Hakkında

 

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Avrupa bölge teşkilatını oluşturan, yerel ve bölgesel bağlamda en geniş temsile sahip Avrupa topluluğudur. Köklü bir tarihe sahip olan CEMR, 1951 yılında bir grup Avrupalı belediye başkanı tarafından kurulmuştur. CEMR günümüzde, 28’i AB üyesi ülke olmak üzere 41 ülkeden 60 ulusal birlik aracılığıyla, 100 bin belediye ve bölgesel yönetimi temsil etmektedir.

 

5 ARALIK’TAKADIN BAŞKAN VEKİLİ KALDI

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin Lüleburgaz’da olmadığı tarihler arasında 5 Aralık’ta yer almıştı.

5 Aralık 1934 yılında Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 88. Yıl dönümünde Lüleburgaz Belediye Başkanlığı’na kadın Belediye Meclis Üyesi’nin vekalet etmesi de güzel bir tesadüf oldu.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek