Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 30 Kasım 2022, Çarşamba 09:10 tarihinde eklendi. 341 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz CHP seçim startını verdi

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği ve 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 26 Aralık’a kadar süre verilen genelgeyi; “Bu da bizim partimiz için seçim startıdır artık” diye değerlendirdi.
Lüleburgaz CHP seçim startını verdi  

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün haftalık Pazartesi toplantısı parti binasında gerçekleştirildi.

CHP Lüleburgz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, İYİ Parti ilçe teşkilatının hafta sonu gerçekleştirilen kongresinde seçilen İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı  Nurdan Aksakal Kurtuluş’u tebrik edip, hafta sonu CHP Milletvekili Türabi Kayan’ın programı kapsamında köyleri gezerek toplulaştırma ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Sözlerine Altılı Masa’yı değerlendirerek devam eden Gündüz, son günlerde çokça merak edilen Altılı Masa adayının kim olduğundan çok temel ilkelerin daha önemli olduğunu söyledi.

Gündüz;

Bugün Altılı Masa anayasa değişikliği önerisini açıkladı. İzlediğim ve okuduğum kadarıyla askeri vesayetten kurtulmuş ve tam bir sivil anayasa oluşturulmuş. Temel hak ve özgürlüklerİ ciddi anlamda güvence altına alınmış olarak gördük. Yargı, yürütme ve yasamanın birbirinden bağımsız olduğu bir anayasa geliyor, ilk izlenimim bu yöndededi.

“BU SEÇİM STARTIDIR”

Gündüz;

Geçtiğimiz hafta elimize bir genelge geldi ve bu da bizim partimiz için seçim startıdır artık. İl, ilçe, belde başkanlarımıza ve yöneticilerimize Milletvekili aday adayı olacak kişilerin 26 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerektiğine yönelik. Genel merkez parti içerisindeki seçim startını da vermiş oldu” diye konuştu.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da CHP iktidarında çözüm önerilerini paylaşmaya devam Gündüz, partisinin engellilerin sorunları hakkındaki çözüm önerilerini paylaştı.

Gündüz;

Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız, iktidarın ihmali yüzünden kamuda biriken engelli atamalarını hızla gerçekleştireceğiz, kamuda  çalışan engellilerin kendi eğitim, meslek ve yeteneklerine göre istihdam edilmelerini sağlayacağız, engellilerin emeklilikte ki sorunlarını çözeceğiz, emeklilikte haksızlığa takılan engellileri birikmiş sorunlarını uyumlandırma politikalarını ve rapor karmaşasının aşılmasıyla çözeceğiz, emeklilik  hakkı kazanan engellilerin kazanılmış haklarının ellerinden alınması keyfiliğini ortadan kaldıracağız, aylık ve yardımlarda engellinin  kendi gelirine esas olacak, engelli aylıklarını ve bakım yardımlarını belirlerken engellinin hane içerisinde fert başına düşen gelirini değil, kendi gelir durumunu esas alacağız, engelli bakımını üstlenen kadın sigortalıların emeklilik hakkı güvencede olacak, engelli bakımını üstlenen kadın sigortalıların sayısını artıracağız ve emekli hakkını güvence altına alacağız. Engelli çocuğu olan ebeveynlerin yaşamlarını kaybettikten sonra çocuklarına kimin bakacağı konusundaki endişelerini net yasal düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Adil ve etkin bir sağlık kurulu raporları yönetmenliğini hayata geçireceğiz, her kamu kuruluşuna başvuruda istenilen sağlık kurulu rapor taleplerini sonlandıracağız, devletin kendi raporuna güvenmemesinden kaynaklanan sorunları bedellerini engellilere ödetmeyeceğiz, engelliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak, engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için zorunlu olan tüm tıbbı malzeme ve ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız, otomobil, telefon, bilgisayarda ÖTV almayacağız,  tıbbı cihaz ve ilaç üretimini stratejik sektör olarak kabul edeceğiz, bu alanda çalışan kişi ve kuruluşları teşvik edeceğiz, erken tanı ve müdahale hizmetlerini güçlendireceğiz, otizmli ve down sendromlu bireylerin toplumsal hayata katılımı için erken tanı ve erken müdahale hizmetlerini güçlendireceğiz, engellilerin eğitimde ki sorunlarını çözeceğiz, engellilerin eğitim kuruluşlarında ortaya çıkan sorunları net yasal düzenlemelerle ortadan kaldıracağız, işitme ve görme engellilerin üniversiteler dahil eğitim her kademesinde rahat eğitim alabilmelerini sağlayacağızifadelerini kullandı.

Öte yandan 4 Aralık 2022 Pazar günü  Dünya Kadın Hakları Günü ve 5 Aralık  Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin yıldönümü dolayısıyla CHP Kadın Kolları’nın Olcay Düğün Salonu’nda etkinlik düzenleyeceği partililere duyuruldu.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek