Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 28 Kasım 2022, Pazartesi 09:47 tarihinde eklendi. 380 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan sordu; “TürkAkım Gaz Boru Hattı’nda neden savunma sistemi yok”

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e hiçbir savunma sistemi olmayan TürkAkım Gaz Boru Hattını sordu.
CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan sordu;  “TürkAkım Gaz Boru Hattı’nda neden savunma sistemi yok”  

Milletvekili Turabi Kayan; “ Olası; Batı (NATO), Rusya savaşında yani 3.Dünya Savaşı’nda  kullanılması muhtemel füze saldırıları sonucunda, TürkAkım Gaz Boru Hattı isabet alırsa Trakya ve İstanbul cehenneme dönecektir. Savunma sisteminiz olmadan bu boru hattını nasıl koruyacaksınız?" dedi.

 CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın konuşması ve soru önergesi şöyle; “TürkAkım Gaz boru hattı; her biri yıllık 15,75 milyar metreküp olmak üzere iki hattan oluşan yıllık maksimum 31,5 milyar metreküp teknik tasarım kapasitesine sahip, Rusya Federasyonu’nda Anapa’dan başlayan Karadeniz’den Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz kıyısındaki alım terminali olan Kıyıköy’den başlayıp, Trakya’yı (Yıldız Dağları’nı) bir uçtan bir uca geçip, Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi Malkoçlar Köyü’nden Bulgaristan’a giren, diğer bir kolu da Kıyıköy’den Yıldız (Istranca) Dağları’nı geçerek, Trakya Ovası’nı aşıp Korudağı üzerinden Saroz Körfezi’nde bulunan “Gemi Tanker Yükleme Terminali”ne ulaşan “Gaz Boru Hattı”dır.

Ancak; bu önemli proje her türlü olası saldırılara karşı savunmasız bir durumdadır. Hâlihazırda devam etmekte olan Rusya-Ukrayna savaşında sabote edilmeyeceğinin veya terör grupları tarafından saldırıya uğramayacağının bir garantisi yoktur.

TürkAkım Gaz boru hattının geçiş güzergâhında yaşamakta olan Vatandaşlarımız bu durum nedeni ile son derece endişelidir.

Bu bağlamda;

1-      Bu kadar büyük ve önemli bir enerji hattının korumadan yoksun bırakılmasının gerekçeleri nelerdir?

2-      TürkAkım Gaz boru hattını korumaya almak için savunma sistemi kurmayı düşünüyor musunuz?

3-      Olası; Batı (NATO), Rusya savaşında (3.Dünya Savaşı) kullanılması muhtemel füze saldırıları sonucunda, TürkAkım Gaz Boru Hattı isabet alırsa Trakya ve İstanbul cehenneme dönecektir. Savunma sisteminiz olmadan bu boru hattını nasıl koruyacaksınız?”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek