Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 17 Ekim 2022, Pazartesi 09:14 tarihinde eklendi. 247 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Topolovgrad ekibinden Başkan Gerenli’ye ziyaret

Lüleburgaz Belediyesi’nin kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılarıyla düzenlemiş olduğu Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Bulgaristan’ın Haskovo iline bağlı Topolovgrad beldesinde bulunan Topolovgrad Toplum Merkezi Kiril Metodi Velko Kanev Komedi Tiyatro ekibi 14 Ekim 2022 Cuma gününün akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) Kerim Budak Çal Salonu’nda Branislav Nusic’in yazdığı Valço Yanev’in yönettiği “Kim Milletvekili olacak?” isimli oyunu sahnelemişti.
Topolovgrad ekibinden Başkan Gerenli’ye ziyaret  

Topolovgrad ekibi 15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 13.00’te Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’yi ziyaret etti.

Topolobgrad ekibinden ziyarete  Topolovgrad Toplum Merkezi (Halk Eğitim Merkezi) Başkanı Trifon Lambov,  Halk Eğitim Sekreteri Rayna Atanasova, Oyunun Yönetmeni ve Oyuncusu Valço Yanev katıldı.

Ekibi ziyareti sırasında Başkan Gerenli ile birlikte Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ahmet Cem Sain, Lüleburgaz Belediyesi Kültür Müdür Vekili Samet Servet, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Üyesi Kültürel Etkinlikler ve Halkla İlişkiler Komisyonu Üyesi Ertan Bayer ve ekibin tercümanı Rıdvan Yüce’de hazır bulundu.

Toplovgrad  Halk Eğitim Merkezi Başkanı Trifion Lambov; “Lüleburgaz’da çok iyi karşılandık.  Sizlerin bizi kuliste ziyaret edip başarılar dilemeniz ve oyunu izleminiz oyuncularımızın çok hoşuna gitti. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Halk Eğitim Sekreteri Rayna Atanasova’da “Arkadaşlarımız Lüleburgaz’a gelirken kendilerini çok rahat hissediyorlar. Lüleburgaz’ı ikinci vatanı olarak görüyorlar. Bunlar sizlerin sayesinde. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’de “Sizlere tanışmaktan çok mutlu oldum.  Oyunu çok iyi idi. Biz “Her şey sevgi ile başlar” düşüncesi ile hareket ediyoruz. Siz LYSA’da sahne alan Türkiye dışındaki ilk grupsunuz. Karşılıklı kültürel işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Karşılıklı sembolik hediyelerin verilmesinin ardından görüşme sona erdi.

Mürsel SEZEN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek