Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Eylül 2022, Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi. 381 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP 99 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dün 99. Yılı doldurup 100. Yılından gün aldı.
CHP 99 YAŞINDA  

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 50 gün önce kurulan ve dünya da ülke kuran tek parti olan CHP’nin kuruluşunun 99. Yılı Türkiye Cumhuriyeti genelinde olduğu gibi Lüleburgaz’a da coşkusu ile kutlandı.

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü sabah saat 09.00’da parti binasında bir araya gelip, saat 09.30’da Lüleburgaz Töreni Alanı’nda Atatürk büstüne çelenk sundu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Devrim Gündüz, yaptığı konuşmada; “Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir.

Saraya karşı milletin kayıtsız şartız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir.

Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferi yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği arttırmıştır. Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.

Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir. CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz.

Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutupları bugünün iktidarını yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşaa etmek ideali ile durmaksızın çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesiyle herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyona ve siyasi iradeye de sahiptir.

Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş yıl dönümüzde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. 2. Yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisinin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir.

Sorumluluğumuz büyük

Kararlıyız

Büyük Önderimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyet, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir.

Kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek