Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 18 Ağustos 2022, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 719 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ömer Aydın’dan yerel gündem açıklaması

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın yerel gündem ile ilgili açıklamada bulundu.
Ömer Aydın’dan yerel gündem açıklaması  

Ömer Aydın gazetemize yaptığı açıklamada şunları şöyledi; “Kıymetli Hemşehrilerim,

Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz haftalarda Lüleburgaz Belediyesi bünyesine personel alımı yapacağının ilanını vermiş ve şartnameler ile birlikte konu kamuoyuna ilan edilmiştir. Bu durum neticesinde hemşehrilerimiz gerekli şartları taşıdıklarını ibra ederek iş başvurusunda bulunmuşlardır.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından uygulanan sınav ve mülakatlar sonucunda alımlar açıklanmış bu kamuoyunda büyük bir infiale yol açmıştır. Vahim iddaa ve söylentiler ardı ardına sıralanmış hemşerihlerimiz sosyal medya hesaplarımızın mesaj kutularını kıyasıya doldurmuşlardır. Aldığımız mesajlarda inanılması zor olaylar bir biri ardına bize iletilmiştir.

Değerli Lüleburgazlılar,

Bahse konu vahim iddialar arasında sınav ve mülakat esnasında belli başlı kayırmaların olduğu, personel alımlarında CHP İl Yönetim Kurulu üyesi bir şahsın yakınına özellikle öncelik sağlandığı, Belediye Başkan Yardımcısı  Hanımefendi'nin sonuç ve liyakate bakmaksızın alımlar yaptığı, bazı komşulara özel iltimas geçildiği, gerçekleşen sınavlarda kimlerin yan yana oturacağının sınavdan önce belediyede belirlendiği ve dahi sınava geç kalıp etik kurallarına aykırı bir şekilde sınava alınan şahısların olduğu, bunun yanında aynı puanları alan vatandaşların birinin yedek diğerinin ise kazanamadı şeklinde sonuç açıklandığı yönünde ki bu  iddialar azımsanmayacak derecede çok olduğundan ve hemşehrilerimizin tepkilerinden dolayı, görevimizin gereği olarak tüm kamuoyu önünde Lüleburgaz Belediyesine sesleniyorum;

‘’ Daha önce ki birçok meselede, özellikle bu işe alım meselesinde tabiri caiz ise bir çok defa hata ve gaflette bulunup ulusal basına kadar gündem olmuştunuz. Sizin bu işe alımlarda ki gaf ve hatalarınız  Lüleburgazlı vatandaşlarımıza büyük bir zarar vermektedir. Sizlerin bu hataları kolay kolay işlemesinde ki ve tüm iddialara kulak tıkamanız seçimleri kaybetmeyeceğinizi sanmanız sebebi ile oluşan kibrinizden kaynaklıdır. İlçemizde yıllardır ceketimi koysam seçilirim mantığı hizmete engel olmuş, şaibe ve soruları beraberinde getirmiş, vicdanlarda büyük bir şüpheye yol açmış, huzursuzluk ve güvensizliğin zeminini sağlam taşlar ile döşemiştir.

Kıymetli hemşehrilerim,

Lüleburgaz Belediyesindeki yönetim krizi her alana sirayet etmiş, şeffaflık ilkesi yer ile yeksan edilmiştir. Artık tüm Lüleburgazlı vatandaşlarımız gibi bizde  belediyeyi kimin yönettiğini merak etmekteyiz.  Sayın Gerenli mi veya  Başkan Yardımcısı Hanımefendi mi? Bu Hanımefendi'nin yakın zamanda bir başka belediye personelini mesai saatleri içerisinde CHP'nin faaliyetlerinde bulunmasına göz yummasından mevcut yönetim ders çıkarmamış mıdır?

 Belediye yönetiminin iradesizliği sorunlar yumağı oluşmasına vesile olmuş, oterite boşluğu büyük bir yönetim karmaşasını beraberinde getirerek bahse konu meselelerin fitilini ateşlemiştir. Hatalara sessiz kalınması, sorunların halı altına süpürülmesi daha büyük bir soruna yol açarak personel alımında ki şaibe ve iddiaları meydana getirmiştir.

 

AK Parti Belediye Meclis Üyesi olarak Lüleburgazlılar adına soruyorum;

İşe alımlarda komşu, akraba, parti yöneticisi yakını veya partili hassasiyeti gözetilmiş midir? Belediye Başkan Yardımcısı Hanımefendi'nin bu alımlarda aktif rol oynadığı doğru mudur? Sınava girenlerin sınav sorularını ve cevap anahtarlarını, sözlü mülakat kayıtlarını talep etmelerine rağmen neden bu talebe cevap verilmemiştir? Sınav sorularının şaibeli olduğu iddiaları bu denli dillendirilirken soru ve cevap anahtarlarının paylaşılmamasının sebebi nedir? Bir CHP'li il yöneticisi tarafından İl Başkanına yakın olan şahıslara soruların sızdırıldığı iddiası doğru mudur? Sınava girerken özellikle bazı şahıslara kimlik kontrolü yapılmadığı doğru mudur? Başka biri adına sınava girenler olmuş mudur? Belediye tarafından verilen sınav tarihlerinin vatandaşa yanlış iletilmesi sebebi ile sınava giremeyenlerin olduğu doğrumudur?Bazı işe alım kriterlerinde 3 yıl tecrübe şartı varken belli şahıslar için bu şart yok sayılmış mıdır?Diploma yeterlikleri olmadıkları halde istihdam edilen şahısların olduğu doğru mudur?

 

Benim Lüleburgazlı hemşehrim rahat olmadıktan sonra, haksızlığa uğradığını düşünen ve bunu ispatı ile gösteren vatandaşım ağladıktan sonra, Belediye Başkanı gülse ne olur?

Ne hazin bir paradokstur ki Belediye Başkanı güldükçe Lüleburgazlı ağlamaktadır. Belediye Başkanının bunca hengame arasında, vatandaşlardan gelen tepkiyi görmeksizin hiç bir şey olmamış gibi hareket etmesi ve konu ile ilgili tek bir açıklamada dahi bulunmaması Lüleburgazlıların vicdanında muhakeme edilmesi gereken sorunlu bir durumdur.

Meclisteki tek muhalefet partisi olarak, işe alımların hangi prosedür ve esaslar üzerinden yapıldığı, puan tablosunun hangi özellik ve zorunluluklara göre belirlendiğinin belediye tarafından kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyor ve talep ediyoruz. Görevimizin gereği olarak tek bir hemşehrimizin dahi hakkını müdafaa etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konunun üzerine gidecek, takipçisi olacak ve Lüleburgazlı vatandaşlarımız için dün olduğu gibi bugünde, yarında mücadele edeceğiz. Her şey Lüleburgaz için!”

Mürsel SEZEN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek