Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Ağustos 2022, Pazartesi 07:22 tarihinde eklendi. 377 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖZGÜR KAYA’NIN KUMRULAR MUHARREM LOKMASINA 500 KİŞİ KATILDI.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya, 5 Ağustos 2022 Cuma günün akşamı Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kumrular Köyü’nde Muharrem Lokması etkinliği düzenlendi.
ÖZGÜR KAYA’NIN KUMRULAR MUHARREM LOKMASINA 500 KİŞİ KATILDI.  

Kumrular Köy Muhtarı Serbay Gür ve CHP Lüleburgaz eski İlçe Başkanı Özgür Kaya tarafından düzenlenen Babaeski Kumrular köyündeki  matem oruçlarını açmak için düzenlenen Muharrem lokmasına yaklaşık 500 kişi katıldı.

                Babaeski Kumrular köyü okul bahçesinde yapılan organizasyona siyasi partilerden DEVA Partisi Kırklareli İl Başkanı Engin Turan ile Lüleburgaz İlçe Başkanı Semih Güller ve Babaeski İlçe Başkanı Levent Bircan ve İYİ Parti Babaeski İlçe Başkanı Ayhan Akcan katıldı,  Kırklareli İl Mahalli İdareler ve Denetim Müdürü Alaattin İkican, Kırklareli İl Genel Meclis üyelerinden İlhan Okumuş, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Dermenci ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldılar.

                Köy Muhtarı Serbay Gür yaptığı konuşmada;” Konuklarımızın ayırım yapmadan bizim davetimize icab etmiş olmaları ve Muharrem lokmalarımızı birlikte paylaşmaları bizim için çok önemli ve değerlidir. Özellikle Trakya ve Avrupa’da bu toprakların İslam dünyasına kazandırılmasında ve irşadında en etkili rollerden birisini oynamış olan biz Alevi ve Bektaşiler, Evladı Fatihanlarız. Bizler Sarı Saltukların, Kızıl Deli Sultanların, Şeyh Bedrettinlerin çocukları olarak Müslüman olmaktan da, öz be öz Türk olmaktan da, Evladı Fatihan olmaktan da son derece gururluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmaktan onun açtığı yoldan gitmekten ve bu topraklarda yaşamaktan da çok mutluyuz” dedi.

                Babaeski Cem Vakfı Başkanı Hüseyin Yeşilbaş,  Babeski’ de Cem evi yapılacağının müjdesini verirken, “Projesi başlayan Babaeski Cem Evi’ne verdiği desteklerden dolayı Kırklareli Valisi Birol Ekici’ye özel şükranlarımızı sunuyoruz”  diyerek sözlerine başladı.

Başkan Yeşilbaş konuşmasında; ”Alman kendi dilinde İngiliz kendi dilinde Arap kendi dilinde dua okuyup, ibadet ederken bizim Türkçe dua okuyup ibadet etmemiz neden sorun oluyor?  Kur’an’daki Maide suresi 5. Ayeti’ne dayanarak ibadetlerimize ücretsiz öncülük eden dede ve babalarımızla birlikte yaptığımız ibadetler neden ve kim tarafından makbul kabul edilmiyor? İşte bu soruların cevapları bizi kırıyor ve incitiyor. Bizler kendi vatanımızda eşit yurttaşlar olarak yaşamak, tanınmak ve bilinmek istiyoruz. Asılsız iftiralar ve ayrımcılık bitsin istiyoruz” dedi

                Su içilmeyen ve et yenilmeyen sofralarda Kumrular köyü Bektaşi Babası Yusuf Baydar’ın Türkçe yaptığı yemek duasıyla açılan oruçlar sonrası katılımcılar uzun süre köy okulu bahçesinde oturup sohbet edip gece geç saatte dağıldılar.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek