Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 04 Ağustos 2022, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 475 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan, cam atıkları sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a sordu; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak; bölgemizde yaşanmakta olan, cam atıklarını kimin toplayacağı konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmak için ne yapacaksınız?"
Milletvekili Turabi Kayan, cam atıkları sordu  

 

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın soru önergesi şöyle; “İnsanların refah düzeylerinin yükselmesi ile beraber geri dönüşebilir atık miktarı da artmıştır.

Atık ile çöp arasında bir ayrım söz konusudur. Çöp; kâğıt, karton, cam, plastik gibi maddelerin ayrıştırıldıktan sonra geri dönüştürme olasılığı olmayan maddelere verilen isimdir

Günümüzde insanlarda farkındalığın arttırılması geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrı toplanabilmesi için oldukça önemlidir. Özellikle geleceğin sahibi öğrencilerin farkındalığının artırılması, geri dönüşüm faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım olarak görülmektedir.

Kırklareli ilimizin neredeyse tamamında atık cam biriktirme kutuları bulunmaktadır. Ancak; bu kutular içerisinde biriken atık camlar biriktirme kutularından dışarıya taşmakta, görüntü kirliliğine neden olmaktadır.

Atık cam biriktirme kutularında biriken atık camları “kimin toplayacağı” konusundaki belirsizlik sorunları da beraberinde getirmektedir.

Vatandaşlarımız; sebebi ne olursa olsun, toplanmayan ve görsel kirliliğe sebep olan bu atıklardan son derece rahatsızdır. “

Ertan BAYER

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek