Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 27 Temmuz 2022, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 404 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Pazartesi toplantısında çoklu gündem konuşuldu

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütünü’n her hafta düzenlediği Pazartesi Toplantısı önceki gün saat 12.30'da parti binasında gerçekleştirildi.
CHP Pazartesi toplantısında çoklu gündem konuşuldu  

Toplantıda CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, Kıbrıs Barış Harekatına, Erzurum Kongresine, Gazeteciler ve Basın Bayramına, İstanbul Sözleşmesi’ne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, EYT'ye, CHP'nin kadınlara yönelik çözüm önerilerine ve Balıkesir mitingine değindi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz'ün konuşmasında dikkat çeken sözleri ise Kılıçdaroğlu'ndan bahsettiği kısım oldu.

Başkan Gündüz konuşmasında; "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na minnet duymaya devam ediyoruz. Şöyle ki, Genel Başkanımız sanki ana muhalefetin genel başkanı gibi değil de mevcut iktidarın Cumhurbaşkanı gibi kendisi. Emekliye bayram ikramiyesini çıkarttırdı. Taşerona kadro verdirtti.  Asgari ücrette 2. zammı yaptırttı temmuz ayında. TRT Payını kaldırttı. En son aşamada KYK faizlerini sildirtti. Şimdi sırada EYT var." dedi ve birçok konuya değindi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz’ün 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü yapılan Pazartesi toplantısından yaptığı konuşma şöyle; “Kıbrıs Harekatının 48. yıl dönümünde Kıbrıs Şehitlerini anıyoruz. 23 Temmuz Erzurum Kongresinin yıldönümüydü. Erzurum Kongresi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temelinin atıldığı mihenk taşlarından bir tanesi. Zaten sonuçlarını herkesin bildiğini düşünüyorum. Yine geçtiğimiz hafta Lozan Barış Antlaşmasının 99. yıl dönümüydü. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm yol arkadaşlarını ve önceki dönemlerden Genel Başkanımız İsmet İnönü’yü saygı ile anıyorum. Yine geçen hafta 24 Temmuz Basın emekçilerinin günüydü. Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.” dedi.

 

“KILIÇDAROĞLU'NA MİNNET DUYMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Gündüz, konuşmasının devamında;

“Çok büyük bir gururla söylemek gerekiyor. 20 Temmuz Kıbrıs Harekatının ve Kıbrıs Türklerinin oradaki güvenliğini sağlamak adına operasyon düzenleyen kişi o dönem devlet adamı, önceki dönem Genel Başkanımız diyoruz. Yine Lozan Barış Antlaşmasının 99. yıldönümünde Lozan Barış Anlaşmasını imzalayan büyük devlet adamı yine bizim önceki dönem Genel Başkanımız. Yani bugün Tayyip Erdoğan’la, değil Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, bizim önceki dönem Genel Başkanlarımızın hiçbirini kıyaslamamamız lazım. Çünkü hepsinin arkasında bir tarih var. Ancak mevcut Cumhurbaşkanı’nın AKP Genel Başkanının arkasında sadece kendi yazmaya çalıştıkları sahte tarih var. O yüzden eski Genel Başkanlarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. İyi ki Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Genel Başkanlardan başlamışken, şimdiki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na minnet duymaya devam ediyoruz. Şöyle ki, Genel Başkanımız söylüyor sanki ana muhalefet genel başkanı değil de mevcut iktidarın Cumhurbaşkanı gibi kendisi. Emekliye bayram ikramiyesini çıkarttırdı. Taşerona kadro verdirtti. 3 bin 600 ek gösterge her ne kadar tatmin etmese de mevcut durumda yine de bunun adımını attırttı. Asgari ücrette 2. zammı yaptırttı temmuz ayında. TRT Payını kaldırttı. En son aşamada KYK faizlerini sildirtti. Şimdi sırada EYT var. Ama EYT’den önce bir şey daha yaptılar. Bizim bu kürsüden ve gittiğimiz her yerde anlattığımız aile destekleri sigortasını bundan iki gün önce Aile ve Sosyal Destekler Bakanı açıklama yaptı biraz adını değiştirmişler Aile destekleri sigortasına benzer bir yapıyla getirmek istiyorlar ama keşke bizim kanun teklifine baksalardı çok eksik kalmış. Belki tamamlarlardı.” dedi.

 

“İKTİDARIMIZIN İLK 24 SAATİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE YENİDEN TARAF OLACAĞIZ”

“Yine geçtiğimiz hafta Danıştay, İstanbul Sözleşmesinin, Cumhurbaşkanının sözleşmeden çıkışına yönelik iptaline karşı açılan davayı reddetti. Yani Danıştay Savcısı, iki savcı üst üste iki mütalaa verdiler. Birincisi Cumhurbaşkanı tek başına bu kararı iptal edemez dedi. İkinci savcıyı değiştirdiler duruşmada. İkinci savcı dedi ki iptal edemez ama yine de bir Anayasa Mahkemesine soralım bunu. Durum nedir ne değildir ona göre karar verelim bunu dedi. Ama bir gün ansızın Danıştay oy çokluğu ile kararı verdi ve İstanbul Sözleşmesini Cumhurbaşkanı tek başına iptal edebilir dedi. İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşme. Meclis kararıyla, oraya taraf olundu ancak bir tek adamın imzasıyla geri çekildi. Bu şu anlama geliyor aslında. Sizi korkutmak istemem ama yarın öbür gün Cumhurbaşkanı dese ki ben bu Medeni Kanun’dan memnun değilim ve ben bu Medeni Kanun’u istemiyorum dese baştan yazacağım dese yani bizim mevcut Medeni Kanunumuz bir gecede lağvedilebilir. Biranda kendi kafalarına göre yeni kanun maddeleri ekleyebilirler çünkü uluslararası sözleşmeleri yani meclis tarafından imzalanmış sözleşmeleri meclis tarafından çıkartılan kanunlardan hukuki olarak bir farkı yoktur. Bu sebepten dolayı da endişe duyuyoruz. Ancak Genel Başkanımızın ağzından çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki dünkü Balıkesir mitinginde de söyledi; ‘İktidarımızın ilk 24 saati içerisinde İstanbul Sözleşmesine yeniden taraf olacağız’ dedi. Dün Balıkesir mitingi vardı ve tahmin ettiyseniz ciddi bir kalabalığın olduğu bir mitingdi. Balıkesir mitingi bence Türkiye tarihinin en büyük mitingiydi. Çünkü daha önceden Balıkesir’deki mitingler daha az katılım ile oluyordu. Bu sefer mitingin ucu bucağı gözükmüyordu. İnsanların Balıkesir’in ege kıyılarından, tatillerinden, plajlardan kalkıp gelmesi ciddi bir olay. Dün miting 18.30’da başlayacaktı ama saat 17.00’da miting alanı doluydu. Buda CHP seçmenin de CHP’nin neler yapacağını merak edenlerde ciddi bir merak uyandırıyordu.” dedi.

“KADIN BAKANLIĞI KURULACAK”

Devrim Gündüz, konuşmasının sonuna doğru ise CHP'nin iktidar olması halinde kadınlara yönelik yapacağı çözüm önerilerine değindi. Gündüz;

"Son olarak biz her hafta CHP’nin çözüm önerileri ile alakalı bir şeyler söyleyeceğimizi söylemiştik. Bununla alakalı bu hafta CHP’nin kadınlara yönelik çözüm önerileri, kadınların sorunlarına yönelik çözüm önerileri ile alakalı birkaç şey paylaşmak istiyorum. İstanbul Sözleşmesine yeniden taraf olacağız. Bunu ilk 1 hafta içinde yapacağız demiş çözüm önerilerinde ancak genel başkan 1 hafta çok 24 saat içerisinde bu durumu çözeceğim dedi dün. Yine Kadın Bakanlığının kurulacağı CHP’nin vaatlerinden bir tanesidir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü resmi tatil olacak. Çocuk doğurmanın sonucu işsizlik olmayacak. Çocuk sahibi olmak için işten ayrılan kadınların yeniden işe dönmesi halinde iş verene vergi tespiti uygulanacak. Kamuda kadın yönetici kotası getirilecek. Kamuda en yüzde 35 kadın kotası kanun ile düzenlenecek. Özel sektörde yüzde 35 kadın kotasını tutturanlara teşvik verilecek. Yüzde 35’ten yüzde 50’ye kadar teşvikler aşamalı olarak yükseltilecek.  Yeni başlangıçlar fonu kurulacak. Boşanıp ihtiyaç duyarak başvuran her kadına ev kurma desteği verilecek. Bu Aile Destekleri Sigortası kapsamında gerçekleştirilecek. Kadın cinayetlerinin failleri için ceza indirimi, iyi hal indirimi uygulanmayacak. İlk 6 ay içerisinde kadınlara yönelik şiddet davalarına bakan özel yetkili mahkemeler ve Yargıtay’da da ayrı bir ceza dairesi kurulacak. Kadınların ve gençlerin kooperatif kurmaları teşvik edilecek. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasında kooperatif anlaşmaları imzalanacak. Psikolojik ve ekonomik şiddet suç sayılacak. İşte veya evde her nerede olursa olsun kadına uygulanan fiziki ve cinsel şiddet gibi psikolojik, ekonomik şiddet gibi ısrarlı takipte suç sayılacak. Aile Destekleri Sigortası’nın parası kadının hesabına yatırılacak. Bunu ilk 6 ayda gerçekleştireceğiz. Bunlar CHP’nin kadınlara yönelik kısa ve herkesin anlayabileceği vaatleri.” dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek