Lüleburgaz’da coşkulu 1 Mayıs
Lüleburgaz TEMAD’ta yeni dönem
Silah ticareti yapanlara şafak operasyonu
Kırcaali yeni Belediye Başkanı Erol Mümün’den BAL GÖÇ’e ziyaret
Bu haber 16 Temmuz 2022, Cumartesi 07:33 tarihinde eklendi. 336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VATAN PARTİSİ :ÖĞRENCİLERE VERİLEN KREDİ KALDIRILSIN , BURS VERİLSİN

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban Kızıltan yaptığı yazılı açıklama da; KYK öğrenim kredilerinde katlanarak artan faizlerin silinmesi gerektiğini belirtti.
VATAN PARTİSİ :ÖĞRENCİLERE VERİLEN KREDİ KALDIRILSIN , BURS VERİLSİN  

Başkan Şaban  Kızıltan , Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’ndan aldığı krediyi ödeyemeyen gençlerin sayısının arttığını belirterek anaparanın üç katına yaklaşan borçlar nedeniyle gençler geleceğe umutsuz bakıyor dedi.

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Şaban  Kızıltan açıklamasını; “ Dört yıllık üniversite eğitimi sırasında 26 bin 910 lira eğitim kredisi alan bir öğrenci kredinin geri ödenmesinde 74 bin 288 lira ödemektedir. KYK gençlere, bankaların müşterilerine yaklaştığı gibi yaklaşamaz. Ailesinden uzakta yaşayan öğrencilerin, beslenme, giyim, kültür ve sanat ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır. Türk Gençliği yalnız ve borçlu bırakılıp, faize çalışmaya tutsak eden bir anlayışın değişmesi gerekir. Devlet ,geleceğimiz olan, yarınlarımızda ülkemizi yönetecek olan gençlerimize her türlü desteği vermek zorundadır. Eğitim süresince öğrenciye borç veren, mezun olunca da verdiği borcu faiziyle geri isteyen tefeci gibi davranan devlet anlayışı olmaması gerekmektedir. Vatan Partisi, Programında eğitimin ve sağlığın ücretsiz olacağını yazan bir partidir. Bu nedenle, Vatan Partisi olarak gençlerimize kredi adı altında borç verilmesine karşıyız. Bunun yerine geri ödemesiz burs verilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti bunu becerebilecek güçtedir. Bu ,devletin sırtında yük değildir. Tam tersine geleceğimizi garanti altına almaktır.” Sözleri ile tamamladı.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek