Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Haziran 2022, Cumartesi 09:53 tarihinde eklendi. 480 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan ,TUS’u sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)’u sordu.
Milletvekili Turabi Kayan ,TUS’u sordu CHP Kırklareli Milletvekili  Türabi Kayan,  Sağlık Bakanı   Fahrettin Koca'ya  " Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak, TUS’tan sonra bekleme süresini bir defaya mahsus olmak kaydı ile kaldırarak sağlık sistemimizde yaşanan tüm sorunları çözebileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusunu sordu.

Milletvekili Turabi Kayan’ın konuşması ve soruları şöyle; “Ülkemizde, tıp fakültelerinden yılda yaklaşık 15 bin öğrenci mezun oluyor.

Doğru planlama ile ihtiyacın karşılanması mümkün görünse de son birkaç yıldır doktor sayımızda büyük bir azalma var.

Çünkü yeni mezun olan ya da kariyerin başlangıcında olan çok sayıda doktor, çalışmak için yurtdışına çıkmış durumda ve yüzlercesi de sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yurtdışına gitmekten başka çareleri kalmayan doktorlarımıza “giderlerse gitsinler” demesi tüm sağlık çalışanlarımızı derinden incitmiştir.

Toplumumuzun her bir bireyi; son dönemlerde yaşanan olaylardan ve kırıcı olan sözlerden olumsuz olarak etkilenmektedir. Bu da insani ilişkilerimize zarar vermektedir.

 

Bu bağlamda;

1-       Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak, TUS’tan sonra bekleme süresini bir defaya mahsus olmak kaydı ile kaldırarak sağlık sistemimizde yaşanan tüm sorunları çözebileceğinizi düşünüyor musunuz?”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek