Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 14 Haziran 2022, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 466 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Turabi Kayan; “Erken seçim olacağını düşünmüyorum”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütünün düzenlediği haftalık toplantısında söz alarak hem seçime, hem ‘Sürtük’ lafına, hem SADAT’a değindi.
Milletvekili Turabi Kayan; “Erken seçim olacağını düşünmüyorum”  

Kayan, dün saat 12.30’da gerçekleştirilen CHP Lüleburgaz İlçe Örgütünün Pazartesi Toplantısında sözlerine ilk öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sürtük’ çıkışıyla başladı ve erken seçim konusuyla son buldu.

“BUNU DÜZELTMEK İÇİN YUNANİSTAN’A HOROZLANIYOR”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sürtük’ çıkışını ele alarak sözlerine başladı;

“Son zamanlarda zati muhteremin ağzı fena şekilde bozuldu. Kendi halkına sürtük diyecek kadar fenalaştı. Bunu düzeltmek için Yunanistan’a horozlanıyor. Adalardaki silahlanmayı kaldırın diye. Zaten Yunanistan uzun zamandır silahlanıyor. Hiç umurlarında değildi. “ dedi.

“SADAT’ın BİR İŞ YAPTIĞI YOK”

Turabi Kayan SADAT konusuna değinerek sözlerini sürdürdü;

“Ankara’dan gelirken Adnan Tanrıverdi’ye dedim ki; “SADAT’ı neden kurdunuz?” Tanrıverdi’de; “Devlet ordu ile yapamayacağı bazı işleri bu ordularla yapıyor” dedi. “Yunanistan adalara sürekli insan çıkartıyor. Siz ne yapıyorsunuz.” dedim. “Ülke ekonomik krize girdiği için Yunanistan böyle şeyler yapıyor. Fırsattan istifade” dedi. Bu SADAT’ın bir iş yaptığı yok. Devletten boşa para alıyorlar. SADAT denen ordunun tamamı ordudan atılan subay ve astsubaylardan oluşuyor. Böyle bir Türkiye var karşımızda. Gazetelerde görüyorsunuz. Artık okullarda erkek ve kız ayrı ayrı okutmaya gidiyorlar ve bu kafada müdürlere rastlıyoruz. Nasıl bu kadar geriye gittik. Bunların gayeleri dini  vecibeleri yerine getirmek değil, sus deyince susacak, gel deyince gelecek, git deyince gidecek insan nesli yetiştirmek. Bunların ülkenin kalkınması ile zerre alakaları yok. Bu Tayyip Erdoğan denen şahıs bu hesap için başa getirilmiştir.” dedi.

“GRUP TOPLANTISINI İZLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM”

Turabi Kayan, konuşmasının devamında;

“51 tane Büyükşehir olmayan illerde 110 arkadaş esnaflar, meslek odaları, kooperatiflerle görüştük. Partimizin yapmak istediklerini anlattık ve onların sorunlarını dinledik. Bu sorunları Genel Başkana sunduk. Genel Başkan bu konuları gündeme getirecek. Grup toplantımızı izlemenizi tavsiye ediyorum.” dedi.

“ERKEN SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Turabi Kayan sözlerinin sonuna doğru seçime değinerek;

“Kasım’da seçim olacakmış gibi CHP olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık ama ben seçim ihtimalini görmüyorum. Bu bütçeyi bırakıp gitmezler. Biz bu ülkenin yarattığı değerleri kendimize nasıl aktarırız, bunun dışında herhangi bir hesapları yok. Devlet kadroları, bürokrasi çalışamaz hale geldi. Onun için erken seçim kaçınılmazdır ama bütçeden vazgeçemezler.” dedi.

“ASGARİ ÜCRET 12-15 BİN LİRA OLABİLİR”

Turabi Kayan son sözlerinde ise seçime doğru asgari ücreti 12-15 bin TL yapabilirler. Seçim zamanı bir bolluk havası yaratılabilir. Dolar sadece 2 kat arttı ama zamlarla ürünler 4-5 kat arttı. Bu yüzden alım gücünü arttırıp seçim yapabilirler.” dedi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek