Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 13 Haziran 2022, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 344 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk çiftçisi neden yanlız bırakıldı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan yaptığı açıklamada Türk çiftçisi hükümet tarafından neden yalnız bırakılıyor, neden hükümet tarafından desteklenmiyor diyerek yurt dışından buğday ve ayçiçeği ithalatına ödenen paraların Türk çiftçisine ödenmesi gerektiğini söyledi.
Türk çiftçisi neden yanlız bırakıldı  

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın açıklaması şöyle; “CHP Kırklareli Milletvekili Türabi KAYAN,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu; "AKP Hükümeti olarak; çiftçilerimizi içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak adına bir eylem planınız var mı?"

 

Nisan ayı başında ekilen ayçiçeklerinin toprak yüzeyine çıkışlarından itibaren, halk dilinde “köse” adı verilen yeşil yapraklarının ve bitkinin uç kısımlarının büzülerek bozulması, ayçiçeği tarımı yapan çiftçimize büyük zarar vermiştir. Trakya’da yaklaşık 30 bin dekar saha yeniden ekilmektedir. Tohum şirketlerinin ilgilenmemesi, hükümetin soruna eğilmemesi, çiftçimizi kara kara düşündürmektedir.

Çiftçimiz bozulan ayçiçeklerini yeniden ekmek zorunda kalmıştır. Çiftçilerimiz yeniden masraf etmektedir.

Çiftçimiz kan ağlıyor; yeniden 10.000.000 TL (on milyon) masraf edeceklerdir.

Çiftçimiz bu haldeyken,

Ne Trakya Birlik yanlarında,

Ne Tarım Bakanı yanlarında,

Ne de Hükümet yanlarında..!” Dedi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek