Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 11 Mart 2013, Pazartesi 09:14 tarihinde eklendi. 1272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK PARTİ’Lİ BELDE, CHP’Lİ KEŞAN’A MAHALLE OLDU

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan ve nüfusu 2 binin altında olan Paşayiğit Beldesinin, Keşan’a mahalle olarak bağlanması, Keşan Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.
AK PARTİ’Lİ BELDE, CHP’Lİ KEŞAN’A MAHALLE OLDU
İHA - Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından nüfusu 2 binin altında olan Paşayiğit Beldesi’nin köye dönmesi gündeme geldi.
1998 yılında belediye statüsüne geçen yaklaşık bin 300 nüfuslu Paşayiğit Belediyesi, Belediye Meclisi’nden çıkardığı kararla Keşan Belediyesi’ne mahalle olmak için talepte bulundu.
Keşan Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan Meclis Toplantısı’nda Paşayiğit Belediyesi’nin Keşan’a bağlanma talebi görüşüldü.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, AK Partili Üyeler Necati Görür, Ercan Dağlı, Bayram Ay, partinin Ankara’da düzenlediği toplantıda olmaları nedeniyle katılmadı. Orhan Süzen, Yılmaz Başol ve Erdoğan Gümülcineli de mazeret bildirerek toplantıya gelmedi. Meclis üyelerinin mazeretleri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıya ayrıca CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve Yönetim Kurulu üyesi Ümit Gül de izleyici olarak katıldı.
Toplantının birinci maddesinde Paşayiğit’in Keşan Belediyesi’ne mahalle olarak bağlanması talebi görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Mehmet Özcan, Şubat ayında yapılan toplantıda bu konunun meclise taşındığını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi Paşayiğit Belediyesi’nin yeni yasaya göre nüfusunun 2 binin altına düşmesi nedeniyle 2014 yerel seçimlerinden sonra belediyelik vasfı kaybolacak ve kapanan belediyeler arasına girecek. Paşayiğit Belediye Meclisi, Ocak ayı oturumunda Keşan Belediyesi’ne, katılma kararı aldı. Bu kararı da bize ilettiler ve bizde bunu görüştük. Geçtiğimiz ayki toplantıya Ankara’da olmam nedeniyle katılamadım ama sizlere teşekkür ederim, Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görevlendirmişsiniz. Plan ve Bütçe Komisyonumuzda giderek, yerinde çalışmalar yaptı.” dedi.
PAŞAYİĞİT’İN BORCU 729 BİN TL
Paşayiğit Belediyesi’yle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nda hazırlanan rapor ise Komisyon Başkanı Ercan Ersoylu tarafından okundu.
Ersoylu, Paşayiğit Belediyesi’nin 729 bin 494,53 TL’lik borcundan 100 bin 770,33 TL’lik kısmının ilgili yasalar çerçevesinde yapılandırıldığını, özel sektörü olan borcunun 18 bin 794,54 TL olduğunu ve bunun 8 bin 468,54 TL’sinin takipli durumda bulunduğunu kaydetti.
Ardından ise grup sözcüleri düşüncelerini aktardı. CHP Grubu adına konuşan Ercan Ersoylu ile MHP Grubu adına konuşan Tanju Şapçı, konuya olumlu baktıklarını söyledi.
Özcan, kararın kabul edilmesi sonrasında Paşayiğit’in, Keşan’ın bir mahallesi olacağını kaydederek, maddeyi oylamaya sundu. Madde, oy birliği ile kabul edildi.
ÖZCAN, KABUL KARARINI TELEFONLA BİLDİRDİ
Mehmet Özcan, bunun üzerine Paşayiğit Belediye Başkanı M. Zeki Engin’e haber verilmesini isteyerek, toplantının ardından meclisçe hayırlı olsun ziyaretine gideceklerini belirtti. Özcan ayrıca Engin ile telefonda konuşarak konuyla ilgili bilgi aktardı.
Mecliste daha sonra diğer gündem maddeleri de görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde 2. oturuma bırakıldı.
PAŞAYİĞİT’TE COŞKULU KARŞILAMA
Paşayiğit Beldesi’nin Keşan’a bağlanması kararının oy birliği ile alınmasının ardından Meclis Toplantısı sonunda, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve tüm Belediye Meclisi üyeleri, Paşayiğit Beldesi’ne gitti.
Burada Paşayiğit Belediye Başkanı M. Zeki Engin, Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Özcan ve Keşan Belediye Meclisi üyeleri, kısa bir süre yağmur altında birbirlerine sarılarak kararı kutladı.
Burada konuşan Belediye Başkanı Özcan, alınan kararın Keşan’a ve Paşayiğit’e hayırlı bir karar olması dileğinde bulunarak, “ Bu alınan karar Keşan ve Paşayiğit için bir milattır. İnşallah çocuklarımız bu karardan karlı çıkarlar. Hayırlı olsun.” dedi.
ELE ELE MAKAMA ÇIKTILAR
Karşılamanın ardından ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Paşayiğit Belediye Başkanı Zeki Engin, ele ele tutuşarak, Engin’in makamına çıktı. Burada bir süre sohbet ettikten sonra ise Paşayiğit’in Keşan’a mahalle olarak bağlanması kararı ile ilgili hazırlanan pasta Özcan ve Engin tarafından üflendi.
ZEKİ ENGİN: “15 YIL ÖNCE BELDE OLDUK, ŞİMDİ İLÇE OLDUK.”
Burada konuşan Zeki Engin, olağanüstü bir gece yaşadığını belirterek, “Bu geceyi bizlere yaşatan Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ve belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu gelecek benimle beraber, beldemin güzel insanlarının daha huzurlu, daha güvende, yarınlarının daha iyi olabilmesi için bu güzel karara evet diyen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımız kendisiyle görüştüğümde ‘Neden Paşayiğit bizim mahallemiz olmasın’ dedi. Bende diyorum ki, Paşayiğit Keşan yıllardan beri hep beraber olmuştur. Bundan sonra daha da iyi olacağına inanıyorum. 15 yıl önce belde olduk, şimdi ilçe olduk.” dedi.
MEHMET ÖZCAN: “BU SADECE PAŞAYİĞİT’E GÖRE DEĞİL, KEŞAN BELEDİYESİ’NE GÖRE DE TARİHİ BİR KARARDIR”
Engin’in ardından ise Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan söz aldı. Özcan, Paşayiğit Belediyesi’nin talebi doğrultusunda alınan kararın memnuniyetini Engin’in ifadelerinde gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu sadece Paşayiğit’e göre değil, Keşan Belediyesi’ne göre de tarihi bir karardır. ‘Köydük, belde olduk, şimdi de ilçe oluyoruz’ dediniz. Hakikaten Keşan gelişim potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Edirne’nin Edirne Merkez’den sonra en büyük yerleşim alanı ve Edirne ilinin de siyasi ve ticari potansiyelleri açısından Edirne ile örtüşen bir bölgesidir. Bunu Edirne’nin güneyi olarak kabul ettiğimizde Keşan, Enez ve İpsala bir bütündür.”
Zeki Engin ve Mehmet Özcan ile Keşan Belediyesi ve Paşayiğit Belediyesi Meclis Üyeleri, daha sonra ise köy kahvelerine giderek buradaki halkla sohbet etti ve bağlanma kararıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek