Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 02 Haziran 2022, Perşembe 09:19 tarihinde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Belediye Meclis Grubu’ndan açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz Belediye Meclis Grubu, AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri’nden Ömer Aydın ve Sedat Demir’in yaptığı açıklamaya karşı açıklama yaptı.
CHP Belediye Meclis Grubu’ndan açıklama  

CHP’li Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri adına açıklama yapan CHP Lüleburgaz Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fikri Şentürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Lüleburgaz Belediyesi AKP meclis grubu olarak 30 Mayıs 2022 günü yerel basında yapılan basın açıklamasıyla ilgili Lüleburgaz Belediye Başkanlığı sorulan sorulara tek tek cevap vermiş, şeffaf belediyecilik ilkesi altında üzerine düşen görevi yerine layıkıyla getirmiş ve ilgili başvuruya istinaden kişilere bildirimini yapmıştır. Ancak bu kamuoyuna yapılan yanıltıcı iddialar ve suçlamalara karşı Lüleburgaz Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak sessiz kalamayız.

Lüleburgaz Belediyesi’nin bu yıl 31. kez düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği etkinliklerinde 40’ın üzerinde çadır etkinliği ve diğer faaliyetlerde aralarında yabancı ülkelerinin çocukları da bulunduğu 10.000 ‘in üzerinde çocuk katılım sağlamış ve faydalanmıştır. Çocuklar bu etkinlikler neticesinde kendini ifade etmiş, özgüven kazanmış, arkadaşları ile birlikte güzel anılar elde etmiştir. Bu kazanımların hiçbiri para ile ölçülebilir kazanımlar değildir ki 23 Nisan Şenlikleri için harcanan para belediye bütçesinin 1000’de 3’üne tekabül etmektedir. Bir çocuk için yalnızca 100 TL harcamak geleceğimizin teminatı bireyler için çok mu görülmektedir? Kaldı ki bu 100 TL’ lik rakam günümüz için yarım kilo et fiyatlarına dahi denk gelmemektedir.

Partimizin ilkeleri doğrultusunda toplumun özgürleşmesi, kadın-erkek eşitliği, çocukların ve kadınların kendilerini ifade edebildikleri, aklın ve bilimin egemen olduğu bir iklim yaratmak için çabalayan belediyemizin, bu doğrultuda çocuklara bu fikirleri aşılamak için düzenlenmiş olduğu bu organizasyonu siyasi algı oluştururak, yanıltıcı iddialarla karalamanın insanlığa ve siyasi etiğe ne derecede uygun olduğunu sorgulamak zorundayız.  ‘’Çamur at izi kalsın‘’ diyerek toplumda olumsuz bir algı yaratıp, ihale sürecini yürüten belediye memurlarını, seçilmiş meclis üyelerini ve seçilmiş belediye yöneticilerini töhmet altında bırakmaya çalışanlar artık ayyuka çıkmış olan ve toplumun kanıksadığı üzere kendi kapılarının önüne bakmaya davet ediyoruz. 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ‘400‘ den fazla gönüllünün AKP grubunun tahayyül dahi edemeyeceği bir imece usulüyle gerçekleştirilmiş olup yapılan açıklama da görev alan gönüllülere yapılmış bir haksızlıktır.

Tüm bunlara istinaden ‘’Dervişin fikri neyse zikri odur ’’ deyimiyle ifade edilebilecek söz konusu açıklamayı yapanlar için yargı yolu açıktır. Eğer hukuk bir olumsuzluk tespit eder ise bunun ortaya çıkıp, hesap verilmesi durumunda en başta bizim mutlu olacağımızın bilinmesini isteriz. AKP grubu ve onlarla birlikte hareket eden kesimlerin derdinin; çocuklar, ulusal egemenlik, cumhuriyet veya şeffaflık olup olmadığından emin olmadığımızı da belirtmek isteriz.

İnanıyoruz ki çocuklarımız ‘’Başımıza icat çıkarma‘’ anlayışının tersine, gelecekteki bu gibi organizasyonların katkısıyla başımıza icat çıkarmaya ve bu anlayıştakilere rahatsızlık vermeye devam edeceklerdir. Her şeye ve tüm yasaklara rağmen, ülkemizde bu organizasyonlar gibi güzel işlerin devam edeceğine inancımız tamdır. Kamuoyuna saygılarımızla.”

Uğurcan KARAOĞLU

                                                                                                            

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek