Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 18 Mayıs 2022, Çarşamba 09:07 tarihinde eklendi. 406 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rezve Deresi’ne sınır kapısı açılmalı

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi KAYAN, AKP Hükümetinden "İğneada Beldemizde bulunan Mutludere (Rezve) üzerinde köprü yapılmasını ve Kara Sınır Kapısı açılmasını" istedi.
Rezve Deresi’ne sınır kapısı açılmalı  

 CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın açıklaması şöyle; “Istranca Dağları'ndan doğan ve Türkiye ile Bulgaristan arasında doğal sınırımızı oluşturarak Beğendik Köyü'nden denize dökülen 122 km uzunluğa sahip Mutludere (Rezve)  üzerinde, köprü yapılması ve Kara Sınır Kapısı açılması Bölge için önemli bir potansiyel oluşturmaktadır.

Bulgaristan ve diğer ülkelerden gelecek ziyaretçilerin, açılması istenen Beğendik Sınır Kapısı’ndan giriş yaparak; İğneada’ya ve bölgeye ziyarete gelecek olmasının, bölgenin ekonomik kalkınmasına etkileri çok büyük olacaktır.

Bölge halkımızın Beğendik Sınır Kapısı’nın açılması yönündeki talepleri yetkililere defalarca aktarılmış ancak uzun yıllar geçmesine rağmen hiçbir müspet adım atılmamıştır.

 Bu bağlamda;

1-      İğneada Beldemizde bulunan Mutludere (Rezve) üzerinde, köprü yapılması ve Kara Sınır Kapısı açılması hususunda bir projeniz var mı?

2-      Bir projeniz var ise; bu projeye hangi tarihte başlayıp hangi tarihte bitirmeyi planlıyorsunuz? 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek