Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 11 Mayıs 2022, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli Bulgaristan’da anma etkinliğine katıldı

Bulgaristan’ın Mineralni Bani kentine bağlı Karamanlar köyündeki anma etkinliğinde konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Soydaşlarımızla birlikte geçmişteki asimilasyon politikalarına karşı Bulgaristan'ın Mineralni Bani kentinin Karamanlar köyündeki anma etkinliklerine katıldık. Karanfillerimizi geçmişin izlerini unutmadan barış dolu geleceğe bıraktık” dedi.
Başkan Gerenli Bulgaristan’da anma etkinliğine katıldı  

 Başkan Gerenli, totaliter Todor Jivkov döneminde asimilasyon politikalarına karşı Bulgaristan’ın Mineralni Bani kentine bağlı Karamanlar köyündeki anma etkinliğine katıldı. Etkinlikte Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ahmedov, Avrupa Parlamentosu Vekili Hatice Alieva, HÖH Milletvekilleri, Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümünali İskender, Stanbolovo Belediye Başkanı Adnan Yıldız, Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, Targovişte yetkilileri, İl Başkan ve Parti Yöneticileri, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Bal-Göç Trakya Başkanı Veli Öner ve Türkiye’den çok sayıda dernek başkanı ile yöneticisi katıldı. Anma etkinliğinde asimilasyon politikasına karşı mücadele verenlerin anısına karanfil bırakıldı.

 

“ÇOK BÜYÜK ZORLUKLAR ÇEKTİNİZ”

 

Anma programında konuşma yapan Başkan Gerenli, Bulgaristan Türklerinin asimilasyon politikalarına karşı çok büyük zorluklar çektiğini söyleyerek, “Çok büyük zorluklar yaşadınız, çok büyük mücadeleler verdiniz. Sizleri burada böyle görmekten büyük mutluluk duyuyorum. En büyük arzum, dilinizi, dininizi, adetlerinizi, geleneklerinizi sonsuza kadar yaşatmanız, bunları gelecek nesillere aktarmanızdır” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte etkinlik sonrası açıklama yapan Başkan Gerenli, “Soydaşlarımızla birlikte geçmişteki asimilasyon politikalarına karşı Bulgaristan'ın Mineralni Bani kentinin Karamanlar köyündeki anma etkinliklerine katıldık. Karanfillerimizi geçmişin izlerini unutmadan barış dolu geleceğe bıraktık” diye konuştu.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek