Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 09 Nisan 2022, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 528 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Gülen Başkan Lüleburgaz’ı ağlatıyor”

Nisan Ayı 2. Belediye Meclis Toplantısı’nda sunmuş olduğu “Lüleburgaz Belediyesi halka ucuz ekmek temin etmeli” önerisi red edilen AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın gazetemize yaptığı açıklamada “Lüleburgaz’ın GÜLEN Başkanı Murat Gerenli Lüleburgaz’ı ağlatıyor. Yerel siyaseti genel siyasete alet ediyor. Kendi Genel Başkanı’nın söylediklerin bile uygulamıyor” dedi.
Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın; “Gülen Başkan Lüleburgaz’ı ağlatıyor”  

Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kıymetli Lüleburgazlı hemşerilerim, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak seçildiğimiz ilk günden itibaren sayıca az olmamıza rağmen sizler için gerekli tüm mücadelemizi vermekteyiz. Lüleburgaz Belediye yönetimi tarafından siz kıymetli vatandaşlarımızın faydasına olan her konuda desteğimizi belirtirken, zaman zaman gündeme ek madde sunarak, zaman zamanda gündem dışı söz alarak mevcut yönetimin eksik yanlarını geliştirmeleri yönünde görüşlerimizi dile getirmekteyiz.

 YouTube üzerinden canlı yayınlanan Meclis toplantılarımızın izlenme oranlarının düşüklüğü sebebiyle Meclis çalışmalarımız hakkında belli dönemlerde sosyal medya hesaplarımızdan ya da yerel gazeteler aracılığı ile sizlere bilgi vermeye çalışıyoruz.

Saygıdeğer Lüleburgazlı vatandaşlarımız; Nisan ayı 2. Meclis Toplantımızda, “Borcu olmamakla yıllardır övünen bir belediyenin başkanı olarak özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın faydasına olacak ucuz ekmek dağıtım konusunda bir planınız var mı?

Bir plan ve programınız yok ise; AK Parti Grubu olarak teklifimiz, gelin el birliği ile İlçemizde faaliyet gösteren tüm fırıncılar ile bir toplantı yapalım. Belediyemizin belirleyeceği ve kabinleri Belediyemiz tarafından karşılanacak ekmek büfeleri teklif edelim. Kira bedeli olmadan, elektrik maliyeti olmadan, gün içinde belli saatlerde ucuz ekmek satışı yapabilmelerinin önünü açalım. Fırıncı esnafımızı zarar ettirmemek içinde maliyet artışı vb. durumlarda esnafımıza meclis kararı ile maddi destekte bulunalım. Lüleburgaz Belediyesinin bu çalışmayı hayata geçirecek gücü, Lüleburgazlı vatandaşlarımızın da bu hizmetten faydalanmaya hakları var.” şeklinde gündem dışı söz alarak teklifimizi beyan ettik.

Ne yazık ve ne üzücü ki; Sayın Başkan her zamanki gibi topu taca atarak, sahadan kaçmak suretiyle, demagoji yaparak grubumuza ve şahsıma ikinci bir söz hakkı verme cesaretini gösteremeden bir anda toplantıyı bitirdi. Biz Lüleburgaz halkının özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın faydasına olacağına inandığımız bir teklif yaptık. Kendisi ise ne teklif edersek edelim her zaman diline yapışmış olan, maliyetler, döviz artışı, ekonomik sıkıntılar vb. sözcükler ile günü kurtardığını zannediyor. Oysa ki ister AK Partili ister CHP’li olsun bir çok belediye bu ve buna benzer konularda elini taşın altına koyarak vatandaşa ucuz ekmek vb. kolaylıklar sağlanması yönünde çalışmalar yapmış, yapmaya devam etmektedir. AK Parti Grubu olarak dünya genelinde yaşanan ve ülkemizde de hissedilen ekonomik dar boğazın bizlerde farkındayız. Bizler bu dar boğazdan belediyesinden devletin en üst makamına kadar elele vererek birlik beraberlik içerisinde çıkabileceğimiz düşüncesindeyiz. Devletimiz ve Hükümetimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerekli hamleleri neredeyse her hafta bakanlar kurulu kararı ile yapmaktadır, yapmaya da devam edeceği konusunda ki güvenimiz tamdır.

Sayın Başkan, “Bir ekmekle Türkiye kurtulmaz” imasından bulunarak, “borçsuz dediğiniz belediye bütçesine güvenmeyin” gibi akıl almaz sözlerle

konuyla ilgili cevap vermeye çalışırken asgari ücret, yoksulluk sınırı vb. konular üzerinden de sorumluluğu attığını sanıyor. Başkan Gerenli’nin bu akıl almaz sözlerinden yola çıkarak; ilçemiz yıldız mahalle muhtarı Ümit Öztürk ücretsiz pide dağıtım kampanyası aklımıza geldiğini hatırlatıyor, muhtarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi, Ümit Muhtar Ülkemizi mi kurtarmış oluyor. Aynı Gerenli, geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabında “Önümüzdeki yıl tarlamızda üreteceğimiz un ve ayçiçeği yağını ihtiyaç sahibi komşularımızın sofralarına göndereceğiz.” dedi. Şimdi Sayın Başkan ülkemizi mi kurtarmış oluyor.

Sayın Gerenli, bilmeli ki bir belediye başkanı görevde bulunduğu kentte doğumundan ölümüne tüm vatandaşlarının aklınıza gelebilecek her alanda ve her konuda hizmet edebilme alanları açma yetkisine sahiptir. Mecliste yaşanan bu dialog, özellikle de Gerenli’nin asgari ücret, yoksulluk sınırı gibi konular üzerinden siyasi manevra yapmasından sonra merak ettiğim şu ki; Sayın Gerenli,  bir çok belediye başkanının personeline sözleşme görüşmeleri başlayana kadar ana ücret yada sosyal haklarda iyileştirme yaptığını bilmiyor mu? Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarının yasal zorunluluk sebebiyle 1 Ocak tarihinden itibaren asgari ücrete çalıştırıldığını, maaşlara yansıtılan günlük yemek bedellerinin net 12 lira, yol ücretlerinin  net 8 lira olduğunu bilmiyor mu? Sayın Gerenli, sen önce Personel A.Ş. çalışanlarının maaş ve sosyal haklarını düzelt. Geçmiş toplantılarda da söyledim. Yine söylüyorum. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun "CHP belediyelerinde 1 Ocak itibariyle en düşük ücret yani asgari ücret 4 bin 500 lira olacaktır.” sözünü yerine getir de görelim.

Her fırsatta, Mecliste yaşanan her tartışmada konuyu genel siyaset malzemesi yapan Gülen Başkan Sayın Gerenli, Lüleburgaz halkına oyun oynamayı, sosyal medya da günü kurtarmayı bırakın kalıcı, vatandaşımızın refah seviyesini arttırıcı, gençlerimizin teknoloji ile buluşmasını sağlayıcı, engellilerimizin ve yaşlılarımızın daha kolay bir yaşam sürebilecekleri kent oluşturma gayretinde ol bizde destek verelim.”

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek