Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 08 Nisan 2022, Cuma 09:01 tarihinde eklendi. 408 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ömer Aydın’dan “Halk Ekmek” teklifi

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, Belediye Meclisinde ‘Halk Ekmek’ kurulması yönünde teklif geldi. Belediye Başkanı Murat Gerenli, AK Parti Grubundan gelen teklife; "Bir ekmekle kurtaracaksak Türkiye’yi her şeyi yapalım. Lüleburgaz’daki bütün fırıncılara sesleniyorum böyle bir teklifle bir araya gelebilirlerse Lüleburgaz’da yaşayanlar olarak hep beraber elimizi taşın altına sokarız.” dedi.
Ömer Aydın’dan “Halk Ekmek” teklifi  

AK Parti Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın, Lüleburgaz’da halk ekmek kurulmasını teklif etti. Ayrıca Ömer Aydın fırıncı esnafının zarar etmemesi için belli dönemlerde maddi destekte de bulunalım dedi.

Ömer Aydın’ın meclisteki bu teklifine ise Başkan Gerenli’den anında cevap geldi. Gerenli; “Bir ekmekle kurtaracaksak Türkiye’yi her şeyi yapalım. Lüleburgaz’daki bütün fırıncılara sesleniyorum böyle bir teklifle bir araya gelebilirlerse Lüleburgaz’da yaşayanlar olarak hep beraber elimizi taşın altına sokarız.” dedi.

“YILLARDIR BORCU OLMAMAKLA ÖVÜNEN BELEDİYE”

Ömer Aydın, konu ile ilgili yaptığı meclis konuşmasında; “Yıllardır borcu olmamakla övünen bir belediye olarak özellikle dar gelirli vatandaşların faydasına olacak ucuz ekmek dağıtım konusunda belediyemizin bir planı var mıdır? Eğer ucuz ekmek dağıtımı konusunda belediyemizin bir planı yoksa AK Parti Grubu olarak gelin hep birlikte ilçemizde faaliyet gösteren tüm fırıncılar ile bir toplantı yapalım. Belediyemizin belirleyeceği ve kabinleri belediyemiz tarafından açılacak ekmek büfeleri teklif edelim. Yer parası ve elektrik maliyeti olmadan gün içinde belli saatlerde halkımıza ucuz ekmek satabilme önünü açalım. Fırıncı esnafımızı zarar ettirmemek için gerekirse belli dönemlerde maliyet artışı benzeri durumlarda esnafımıza meclis kararı ile maddi destekte bulunalım. Lüleburgaz Belediyesinin bu hizmeti hayata geçirecek gücü var.” dedi.

“BİR KİŞİ YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE UĞRAŞIYORUZ”

Gerenli ise cevap olarak; “Vallahi Ömer bey bende çok üzülüyorum ülkenin geldiği bu duruma. Yoksulluğu bitireceğiz diye göreve gelenler şuanda 4 bin 250 lira asgari ücret varken, açlık sınırı 4 kişilik aile için 4 bin 800 liraları buldu. İki kişinin çalıştığı bir ailede yoksulluk sınırının altında yaşıyor insanlar. Gerçekten çok içler acısı durumdayız bu bizi çok üzüyor. Onun haricinde çok güzel dediniz borcu olmamakla övünüyoruz ama inanın bu yıl sonunda nereye geleceğimizi bende bilmiyorum. Lüleburgaz Belediyesinin değil, bütün belediyelerin hali içler acısı. Belediyelerin gelirleri artmazken bizim şuanda sadece enerji giderlerimiz yüzde 40 arttı. Bu şartlar altında her şeye rağmen Lüleburgaz halkının yanında olmaya devam ediyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve bir kişi yatağa aç girmesin diye uğraşıyoruz. Umarım herkes bunu için uğraşmaya devam eder.” dedi.

“TEKLİFİNİZ GAYET GÜZEL”

Gerenli konuşmasının devamında; “Bunun ötesinde teklifinizi bende çok düşündüm ve arkasında duruyorum. Sadece ekmek değil şuanda Lüleburgaz’da insanlar yiyecek birçok şeye ulaşmakta zorluk çekiyor. Özellikle dar ve sabit gelirliler. Bizim Lüleburgaz Belediyesinde gelen yardım isteklerini görseniz içiniz sızlar ağlarsınız. Ülkemiz nasıl bu duruma geldi hiç kabullenemiyorum. Biz tarımda kendi kendine yeten ülke iken, Ukrayna’dan, Rusya’dan gelecek olan Ayçiçek yağını bekler olduk. İnanın çok üzülüyorum. Bende bu kentin yöneticisi olarak hiç kimseye karşı gelmeden elimden geleni yapıyorum. Dediğim gibi yardımlar için başvurular var vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız ve onların en uygun şekilde gıdaya ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız. Ha bir ekmek ile kurtaracaksak Türkiye’yi her şeyi yapalım. Şimdi asıl konuya girelim. Teklifiniz de gayet güzel. Evet, buradan ben kamuoyuna sesleniyorum. Bizim Lüleburgaz’daki bütün fırıncılara sesleniyorum. Halk ekmek yapacak kadar belediyenin bütçesi yok ama eğer fırıncı esnafımız böyle bir konu ile bize teklife gelirse AK Parti grubu olarak değil bütün Lüleburgazlılar olarak elimizi bu taşın altına sokarız. Hep beraber bunun mücadelesini yaparız. Ben onlara yerde gösteririm ama halkımızı artık bu durumdan kurtarabilmenin yollarını aramak gerekiyor. Böyle çokta bütçelere güvenmeyelim.” dedi.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek