Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 21 Mart 2022, Pazartesi 09:32 tarihinde eklendi. 358 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 5 bin adet atalık tohum fidelerle buluştu

Lüleburgaz Belediyesi ile Kırklareli Ortak Akıl Derneği iş birliğinde gerçekleşen 5 bin adet atalık tohumun belediyeye ait serada fidelerle buluşturulduğu etkinlikte konuşan Başkan Gerenli, “Tarımsal üretimin önemini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bugünlerde dışarıya bağımlılığı azaltacak yerli tohum üretimini teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.
Lüleburgaz’da 5 bin adet atalık tohum fidelerle buluştu  

Lüleburgaz Belediyesi ile Kırklareli Ortak Akıl Derneği iş birliğiyle 5 bin adet atalık tohum fidelerle buluştu. Yerel tohumların korunması konusunda oldukça önemli olan atalık tohumların fidelerle buluşturulduğu etkinlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş, Kırklareli Ortak Akıl Derneği kurucu üyeleri ile Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel yer aldı. Atalık tohumları fidelerde yetiştirildikten sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin tarımsal üretim alanında toprakla buluşturulacak. 

Yerli tohum vurgusu!

Başkan Gerenli burada Kırklareli Ortak Akıl Derneği kurucu üyelerinden Ali Çakır’dan ekimi gerçekleştirilen atalık tohumlar hakkında detaylı bilgi alıp fidelere ekim gerçekleştirdi. Yerli tohumun öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Başkan Gerenli, “Tarımsal üretimin önemini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bugünlerde dışarıya bağımlılığı azaltacak yerli tohum üretimini teşvik etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sürekliliği sağlanacak

Atalık tohumlar Lüleburgaz Belediyesi’ne ait serada Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından fidelere ekiliyor. Tohumlar bir süre sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin tarımsal üretim alanında toprakla buluşturulacak. Tohumlardan elde edilecek ürünlerin Sevgi Mutfağı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Atalık tohumlarla ilgili ilerleyen süreçte gerçekleştirilecek yeni çalışmalarla birlikte süreklilik de sağlanmış olunacak.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek