Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 11 Mart 2022, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 342 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye üçüncülerinden Başkan Gerenli’ye ziyaret

First Lego League Challenge Bilim Kahramanları 4’üncü Yerel Turnuvası’nda ortaya koydukları “Temassız Kargo Teslimat Kapısı” projesiyle Türkiye 3’üncüsü olan Bahçeşehir Koleji Lüleburgaz Kampüsü Ortaokul öğrencilerini ve öğretmenlerini ağırlayan Başkan Gerenli, “Yapacağımız en iyi yatırım çocuklarımızın geleceğine yapılan yatırımdır. Bizleri gururlandıran çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Türkiye üçüncülerinden Başkan Gerenli’ye ziyaret  

Bahçeşehir Koleji Lüleburgaz Kampüsü Ortaokul’undan 13 öğrenci First Lego League Challenge Bilim Kahramanları 4’üncü Yerel Turnuvası’na katıldı. Kurdukları “Inception” takımıyla katılan çocuklar Türkiye genelinde çok sayıda takımın yer aldığı yarışmada “Temassız Kargo Teslimat Kapısı” projesiyle yer aldı. Kargo teslimatında kişinin evde olmadığı zamanlarda kuryenin temassız bir şekilde kargoyu eve bırakmasını sağlayan proje yarışmada 3’üncü oldu.

Endüstri 4.0 vurgusu

Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası Erol Özgür Toplantı Salonu’nda proje takımın projeyi anlattığı Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Endüstri 4.0 vurgusu yaptı. Dünyanın hızla değiştiğini söyleyen Başkan Gerenli, “Dünya hızla değişiyor. Şu anda Endüstri 4.0 devrimini yaşıyoruz. Bunu asla ıskalamamamız gerekiyor” diye konuştu 

“Bütün imkanlarımızla önünüzü açacağız”

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Geleceğin Yıldız Girişimcileri” gibi çalışmalarla gençlerin bilimde ilerlemesi için birçok çalışma yaptığını ve gençleri desteklediğini söyleyen Başkan Gerenli, “Biz de bu konuda sizin hep yanınızda olmak için elimizden geleni yapacağız. Bütün imkanlarımızla Lüleburgaz’da sizin önünüzü açacağız. Yapacağımız en iyi yatırım sizlerin geleceğine olan yatırımdır. Çok mutluyum” dedi.

Hedef Silikon Vadisi’nde temsil etmek

Bahçeşehir Koleji Lüleburgaz Kampüsü Ortaokulu’ndan 13 öğrencinin “Inception” isimli takımının bir sonraki hedefi ise bu hafta sonu gerçekleşecek ulusal turnuva olacak. Çocuklar yerel turnuvada aldıkları başarının ardından ulusal turnuvada da derece elde ederse çalışmalarıyla bizi ABD’de temsil etmeye hazırlanacak.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek