Lüleburgaz’da coşkulu 1 Mayıs
Lüleburgaz TEMAD’ta yeni dönem
Silah ticareti yapanlara şafak operasyonu
Kırcaali yeni Belediye Başkanı Erol Mümün’den BAL GÖÇ’e ziyaret
Bu haber 05 Mart 2022, Cumartesi 09:21 tarihinde eklendi. 639 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Bilgin’den LAL ziyareti!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz’a gelerek PISA sınavında ülkemizi temsil edecek olan Lüleburgaz Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Vali Bilgin’den LAL ziyareti!  

Vali Osman Bilgin 3 Mart 2022 Perşembe günü saat 15.00 sıralarında Lüleburgaz’a gelerek Lüleburgaz Anadolu Lisesini(LAL) ziyaret etti. Türkiye’yi, Uluslararası olarak düzenlenen PISA Sınavında temsil edecek olan Lüleburgaz Anadolu Lisesi hakkında bilgi aldıktan sonra Lisede sınav için hazırlanan ve 45 bilgisayarın olduğu sınıfı ziyaret etti.

Sınıfı inceleyen Vali Bilgin, daha sonra Öğretmenler Odasına gelerek okulun öğretmenleri ile yaklaşık yarım saat sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

PEKİ PISA NEDİR?

Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır.

PISA'NIN AMACI NEDİR?

PISA'nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençleri daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.

PISA NEYİ ÖLÇMEKTEDİR?

PISA'da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır.

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek