Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 21 Şubat 2022, Pazartesi 09:24 tarihinde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın’dan Başkan Murat Gerenli’ye teşekkür

AK Partili Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Aydın, su faturalarında KDV indirimini uyguladığı için Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye teşekkür etti.
Belediye Meclis Üyesi Ömer Aydın’dan  Başkan Murat Gerenli’ye teşekkür  

İndirimlerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile hayata geçtiğini de belirten Ömer Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ki indirimi tam olarak yerine getirememiş olsa da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sayın Başkan’a AK Parti Grubu olarak çağrımız, ivedilikle kararın yayınlandığı tarihten itibaren uygulanması gereken yüzde 7’lik indirimin yüzde 8 olarak uygulanan vatandaşlarımıza arada ki farkın geri ödenmesi ve özellikle de borcu olmamakla övünen Belediyemizin bir çok AK Partili Belediyelerimizin yaptığı gibi halkının yanında olduğunu göstermesi adına yüzde 7 indirime ilave bir yüzde 7 daha indirim yapmasıdır.

Kıymetli Lüleburgazlılar,

Dünya koronavirüs pandemisi ile beraber daha öncesi ile kıyaslandığında ekonomik olarak tarihinin en büyük daralmalarından biri ile karşı karşıya kalmıştır. Takdir edersiniz ki dünya ekonomisinin bu denli sıkıntıya girdiği hengame de ülkemizin de etkilenmemesini beklemek gerçekçi bir bakış açısı olmayacaktır.

Artan emtia fiyatları, lojistik sektörünün çektiği sıkıntılar, enerji fiyatlarındaki dengesizlik tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de belli ekonomik sıkıntılara yol açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sahip olduğu ekonomik müdahale araçlarını pandeminin başından bu yana değerlendirmiş, gerek vergi ve kamu harcamaları kanalı ile gerek gıda gibi ihtiyaçları  üreticilerden satın alarak milletimize sunmak kaydı ile fiyat istikrarının sağlanması amacıyla farklı regülasyonlarla piyasaya müdahele etmiş, milletimizi ekonomik daralmada yalnız bırakmamak için azami gayret göstermiştir.

Enerji fiyatları, dünyada arz sıkıntısının bir sonucu olarak tüm ülkeleri etkilemiştir. Vatandaşımızın bu durum altında zorlanmaması için örnek vermek gerekirse; 

Devletimiz elektrikte %50, doğalgazda %75 fatura desteğini sürdürmektedir.

Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile elektrik faturalarında belli bir düzenlemeye gidilecek ve vatandaşımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir.

13 Şubat 2022 Pazar   günü 31749 Sayılı Resmi Gazetenin 5189 nolu Cumhurbaşkanlığı kararı ile temel gıda maddelerinde vergi oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmüştür. Devletimiz hayat pahalılığını ortadan kaldırma yolunda mücadelesine devam etmiştir.

Temel gıda maddelerinde ki vergi oranın yüzde 1’e düşürülmesi ile beraber birçok AK Partili Belediye kararın geçerli sayılayacağı ilk gün olan  14 Şubat tarihinde su faturalarına yansıtılması gereken yüzde 7 indirimi gerçekleştirmiştir. Ayrıca; Cumhur ittifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partili belediyeler de bu indirimi gerçekleştireceklerini aynı gün içinde ilan etmişlerdir.

Yine birçok AK Partili Belediyelerimiz ise Cumhurbaşkanımızın yüzde 7’lik su indirim talimatlarına ek olarak toplamda yüzde 14 indirime gitmiştir.

Gönül isterdi ki Lüleburgaz Belediyesi de aynı gün içerisinde bu kararı alarak ilan etseydi. Bir kaç gün geçte olsa 18 Şubat tarihinde Lüleburgaz Belediyemize ait sosyal medya hesaplarında “Vatandaşlarımızın dikkatine!

14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla içme suyu satış tarifesindeki yüzde 8 KDV oranı, yüzde 1 olarak uygulanmaya başlanmıştır.” şeklinde ki paylaşımı gördük.

 Lakin; bu durum söz konusu olmadığı gibi Şubat 14-15-16-17 tarihleri arasında kesilen su faturalarında yüzde 8 KDV uygulandığı haberleri vatandaşlarımız tarafından bizlere ulaşmıştır. Yapmış olduğumuz incelemelerde ne yazık ki sosyal medya paylaşımları ile halkımıza yansıtılan faturaların birbirini tutmadığını ve Belediyemiz tarafından yapılan paylaşıma vatandaşlarımızın da tepki gösterdiklerini gördük.

Biz AK Parti olarak vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyor ve bunların çözümleri için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı hayat pahalılığına ezdirmemek için genelde ve yerelde, makro ve mikro bazda tüm ekonomik müdahale araçlarını milletimizin lehine kullanmaya çalışıyoruz. Fakat; sosyal belediyeci olmak ile övünen CHP’li Lüleburgaz Belediyemizin aynı hassasiyeti gözeterek hareket etmediğini ve ‘’komşu alışverişte görsün’’ mantığı ile göstermelik birkaç adım atarak ‘’TRİBÜN’’ bazlı politikaları yürütmesini tekraren ibretle müşahede ediyoruz.

 Aslına bakarsanız farkımız da buradadır. Biz yaparız onlar takip eder, biz sıkıntıları çözmek için çalışırız, onlar sadece sıkıntıları konuşurlar. Biz doğruya doğru yanlışa yanlış diyerek Lüleburgaz Belediyesinin halkımız yararına yaptığına inandığımız her çalışmada destek verdik, lakin kendileri Cumhurbaşkanımızın kararı aldığı günün ertesinde KDV oranını yüzde 1’e indirmekten imtina ettiler ve hatta bunu halkımıza yansıtmakta bile beceriksiz kaldılar.

 Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye AK Parti Grubu olarak çağrımız, ivedilikle kararın yayınlandığı tarihten itibaren uygulanması gereken yüzde 7’lik indirimin yüzde 8 olarak uygulanan vatandaşlarımıza arada ki farkın geri ödenmesi ve özellikle de borcu olmamakla övünen Belediyemizin bir çok AK Partili Belediyelerimizin yaptığı gibi halkının yanında olduğunu göstermesi adına yüzde 7 indirime ilave bir yüzde 7 daha indirim yapmasıdır.

 Takdir; bizleri seçerek belediye meclisine gönderen kıymetli Lüleburgaz halkınındır.”

Uğurcan KARAOĞLU

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek