Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 11 Ocak 2022, Salı 09:36 tarihinde eklendi. 455 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ömer Aydın’dan ‘Sokak jargonu’ açıklaması!

Lüleburgaz Belediye Meclisinde Başkan Gerenli’nin; “Sokak jargonuyla bazı şeyler konuşulmaya başlandı. Bunların artık yaşanmasını istemiyorum. Bugüne kadar kullanmadığım bir yetkimi kullanacağım.” diyerek Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 11. Maddesini devreye sokmuştu. Konu ile ilgili Ömer Aydın ise; “Kullanacağı bu yetki söz hakkı istemeden konuşan, muhalif eleştirilere tahammülü olmayan CHP meclis grubundaki belli kişilere ithafendir” dedi.
Ömer Aydın’dan ‘Sokak jargonu’ açıklaması!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde(LYKA) 6 Ocak Perşembe günü saat 18.00’da gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısında, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 11. Maddesine değinerek; ‘Daha önce kullanmadığım bir yetki mi kullanacağım’ dedi ve mecliste gündem dışı söz almak isteyen üyelerin artık yazılı olarak kendisine önceden bildireceklerini belirtmişti.

 

CHP GRUBU İÇİN KARARIN ALINDIĞINI BELİRTTİ

 

Gerenli’nin kararı almasının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sayın Başkan’ın sokak jargonu tabiri; söz hakkı istemeden konuşan, muhalif eleştirilere tahammülü olmayan CHP meclis grubundaki belli kişilere ithafendir. Tüm Lüleburgaz halkımız meclis toplantılarımızı Belediyemize ait YouTube kanalından izlediğinde CHP grubundaki belli kişilerin nasıl bir vücut dili, nasıl bir psikolojik baskı ve ne tür bir dil ile konuştuğunu göreceklerdir.” dedi.

 

“CHP MECLİS GRUBUNDAKİ BELLİ KİŞİLERE İTHAFENDİR”

 

Ömer Aydın, açıklamasında; “Perşembe günü saat:18.00’da Kadın Akademisi Büyük Salonda gerçekleştirdiğimiz meclis toplantımızda Belediye Başkanı Sayın Gerenli; “Sokak jargonuyla bazı şeyler konuşulmaya başladı. Bunların artık yaşanmasını istemiyorum. Bugüne kadar kullanmadığım bir yetkimi kullanacağım. Bundan sonra Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 11. Maddesine göre gündem dışı söz almak isteyen arkadaşlarımız yazılı olarak meclis başkanlık makamına bildirecekler ve ondan sonra söz verip vermemek, sözün ne kadar süreceğine karar vermek benim yetkim dahilin de bu şekilde kullanılmasını istiyorum.” dedi. AK Parti Grubumuz adına şunu belirtmek isterim ki, Sayın Başkan’ın sokak jargonu tabiri; söz hakkı istemeden konuşan, muhalif eleştirilere tahammülü olmayan CHP meclis grubundaki belli kişilere ithafendir. Tüm Lüleburgaz halkımız meclis toplantılarımızı Belediyemize ait YouTube kanalından izlediğinde CHP grubundaki belli kişilerin nasıl bir vücut dili, nasıl bir psikolojik baskı ve ne tür bir dil ile konuştuğunu göreceklerdir.” dedi.

 

“ARKADAŞLARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİNDİR”

 

Ömer Aydın açıklamasının devamında; “Kısaca; Sayın Başkanın yönetmelikteki ilgili maddeden dolayı kullanacağı yetkisi CHP grubunda haberi olmadan ve kendi tabiriyle sokak jargonuyla mecliste konuşan arkadaşların önünü kesmek içindir. Lüleburgaz halkımızın gönlü ferah olsun. Mecliste tek muhalefet olan AK Parti Grubumuzu sindirmeye, susturmaya şimdiye kadar güçleri yetmedi, bundan sonrada yetmeyecek. Bizler Lüleburgaz halkına en iyi, en kaliteli ve eşit hizmetin sunulması yönünde mücadelemizi sürdürmeye, üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek