Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 10 Ocak 2022, Pazartesi 09:45 tarihinde eklendi. 1502 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alkollü otobüs şoförü facia yaşatacaktı!

-4 araca çarptı, 500 metre sonra yol ortasında durup uyuya kaldı
Alkollü otobüs şoförü facia yaşatacaktı!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Lüleburgaz’da 198 promil alkollü çıkan bir servis otobüsünün şoförü, park halindeki 4 araca çarptı, daha sonra hiç bir şey olmamış gibi 500 metre ilerledikten sonra yol ortasında durdu ve otobüs içerisinde uyuya kaldı. Öte yandan alkolün etkisiyle yoldan geçen yayaları şans eseri çarpmaması ve 20 metre daha ilerleyip D-100 Karayoluna çıkamaması olası büyük bir faciayı önledi.

 

Olay, 7 Aralık Cuma günü saat 23.00 sıralarında İnönü Mahallesi Kurtuluş Camii yanında bulunan ve D-100 karayoluna bağlanan Eskibedir Caddesinde meydana geldi.

 

4 ARACA ÇARPTI 500 METRE İLERLEDİ

 

Aşırı alkollü otobüs şoförü el frenini dahi indirmeden, General Ferhat Akat Caddesi üzerinde bulunan ‘Damak’ adlı pastanenin önünde iddiaya göre park halindeki 4 araca çarptı. Araç sahipleri ve çevredeki vatandaşlar otobüsün arkasından koşarak uyarmaya ve durdurmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Alkolün etkisiyle durumu fark etmeyen sürücü, yaklaşık 500 metre ilerledikten sonra Kurtuluş Camii yanında bulunan Eskibedir Caddesine geldi.

 

BİR AYAĞI KOLTUĞUN ÜSTÜNDE BİR AYAĞI KOLTUĞUN ALTINDA UYUDU

 

Yol ortasında duran sürücü, otobüs içerisinde şoför koltuğundan düşerek bir ayağı şoför koltuğunun üzerinde, bir ayağı şoför koltuğunun altında ve kafası da vitesin yanında kalmış şekilde uyuya kaldı. Öte yandan sürücünün el frenini indirmeden gezdiği görülürken, etrafı ise yoğun bir balata yanığı kokusu sardı.

 

POLİSLER GÜÇLÜKLE AMBULANSA BİNDİRDİ

 

Olayı gören çevredeki esnaf ve mahalleli hemen otobüs kapısını açmaya ve şoförü uyandırmaya çalışsa da başarılı olamadılar. O sırada vatandaşlar 112 Acil Servis numarasını arayıp durumu haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ekipleri ve 112 Acil Sağlık Ekipleri geldi.

 

Polisler güçlükle otobüs kapısını açtıktan sonra yerde yatıp uyuya kalan şoförü uyandırmaya çalıştı. Yarı baygın şekilde uyanan sürücü polislerin kolları altında güçlükle ambulansa taşındı.

 

“İŞE YENİ BAŞLAMIŞTI”

Servis firmasının sahibi olay yerine gelerek yaşanan olaya karşın şaşkınlığını gizleyemedi ve polis ekiplerine; “İyi ki yoldan geçenlere çarpmamış. Kendisine de yaralanmamış. Benim anlamadığım o alkollü kafayla otobüsü nasıl çalıştırmış hayret edici bir şey. Nasıl bir cesaret. İşe yani başlamıştı adını dahi bilmiyorum.” dedi.

 

198 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Sürücü, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi bittikten sonra alkol metre kontrolünde sürücünün 198 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ekiplerinin ise olayla ilgili incelemeleri devam ediyor.

 

ŞANS ESERİ OLASI FACİADAN DÖNÜLDÜ

Öte yandan sürücünün gece saatlerinde yolda yürüyen yayalara çarpmaması büyük bir şans eseriyken, duramayıp 20 metre daha ilerleyerek D-100 Karayoluna çıkması ise olası faciayı yaşatacaktı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek