KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 10 Ocak 2022, Pazartesi 09:43 tarihinde eklendi. 972 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gerenli; “Kullanmadığım yetkimi kullanacağım”!

Lüleburgaz da gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantılarında gündem dışı söz almak isteyen belediye meclis üyeleri, konuşma isteğini artık yazılı olarak aynı zamanda Belediye Meclis Başkanı da olan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye bildirme mecburiyeti getirildi.
Gerenli; “Kullanmadığım yetkimi kullanacağım”!  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU


Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 11. Maddesine değinerek; ‘Daha önce kullanmadığım bir yetki mi kullanacağım’ dedi ve mecliste gündem dışı söz almak isteyen üyelerin artık yazılı olarak kendisine önceden bildireceklerini belirtti.

 

Ayrıca 11. Maddeye göre mecliste üyelere söz verip, vermeme yetkisi ve konuşma sürelerinin belirleme yetkisi artık Melis Başkanı olan Gerenli’de olacak.

 

“ÖNCE BANA BİLDİRECEKLER”

 

Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi(LYKA)’nde 6 Ocak 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen Lüleburgaz Belediye Meclis Toplantısında, Başkan Gerenli meclis başladıktan kısa süre sonra yaptığı konuşmada Lüleburgaz’a yakışmayan tartışmaların yaşandığını belirterek; “Sokak jargonu ile bazı şeyler konuşulmaya başlandı. Bunların artık yaşanmasını istemiyorum. Bugüne kadar kullanmadığım bir yetkimi kullanacağım. Bundan sonra Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11. maddesine göre gündem dışı söz almak isteyen arkadaşlarımız önce bana bildirecekler. Yazılı olarak meclis başkanlık makamına bildirecekler ve ondan sonra söz verip vermemek ve sözün ne kadar süreceğine karar vermek benim yetkim dahilinde bu şekilde kullanılmasını istiyorum. Gündem dışı söz almak isteyen arkadaşlar imzaladıkları başvurularını bize verirlerse bende ona göre hareket edeceğim. Onun ötesinde tabi gündemle ilgili söz alma hakkı vardır, lehte ve aleyhte 10 dakikaya kadar konuşabilirsiniz.” dedi.

 

Buna göre meclis toplantısında gündem dışı söz almak isteyen meclis üyeleri, Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanacak evrakları doldurup, taleplerini başkanlık makamına bildirecekler.

 

11. MADDE NEDİR?

 

11. Madde; “Üyelerin gündem dışı konuşma isteği yazılı olarak başkana bildirilir. Söz verip vermemek ve söz verildiğinde süresini ve zamanını belirleme yetkisi başkana aittir.”

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek