Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 07 Ocak 2022, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 840 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Jandarma’dan dev operasyon! 720 saat kamera görüntüsü ile 14 bin araç incelendi

Pınarhisar’ın Kaynarca Beldesinde M.Ş.A. isimli bir kişinin Kaynarca’da ki yazlık evinden piyasa değeri 25 bin lira olan 16 adet güneş paneli çalındı. Çalınan panellerin Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde başka bir kişiye satıldığı ortaya çıktı. Öte yandan Jandarma ekipleri operasyon boyunca 720 saat kamera görüntüsü ile şüpheli 14 bin aracı inceledi ve 3 kişi gözaltına alındı.
Jandarma’dan dev operasyon!   720 saat kamera görüntüsü ile 14 bin araç incelendi  

Olay, 01 Ocak Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Pınarhisar’ın Kaynarca Beldesinde meydana geldi.

 İstanbul’da ikamet eden M.Ş.A., Kaynarca’daki  yazlık evinden piyasa değeri yaklaşık 25.000 TL olan (16) adet güneş panelinin çalındığını ihbar etti. Öte yandan yaşanan bu olay Kırklareli Jandarma sorumluluk bölgesinde 2022 yılının ilk hırsızlık olayı olarak kayıtlara geçti.

 14 BİN ARAÇ İNCELENDİ

 Jandarmanın dedektifleri olarak da bilinen Kırklareli Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Pınarhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan ortak çalışmalar neticesinde, ihbar tarihinden geriye doğru bölgeye giriş ve çıkışları gören 3 farklı noktadaki kameralardan toplam 720 saat kamera kaydı ile şüpheli şekilde geçiş yapan yaklaşık 14 bin araç görüntüsü incelendi.

 ARAÇ EŞİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI

 Jandarma ekipleri, 23 Aralık 2021 gecesi 18.00 ile 21.00 saatleri arasında olay bölgesine birkaç kez giriş ve çıkış yapan, daha sonra Çerkezköy istikametine giden gri renkli kapalı kasa panelvan türünde bir araçtan şüphelendi.

 Araştırmasını derinleştiren Jandarma, söz konusu aracın Çorlu ilçesinde ikamet eden F.Ş. isimli bir kadının üzerine kayıtlı olduğunu ancak kadının herhangi bir suç kaydı olmamakla birlikte aracın hırsızlık suçundan kaydı bulunan eşi H.Ş. tarafından kullanıldığını tespit edildi.

 ŞÜPHELİ ÇERKEZKÖY’DE YAKALANDI

JASAT ekiplerince 04 Ocak 2022 Salı günü Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesinde düzenlenen operasyonla hırsızlık şüphelisi H.Ş., kullandığı araçla birlikte yakalandı. Şüpheli şahsın Jandarmada verdiği ifadede, hırsızlık suçunu aynı mahallede ikamet eden S.M. ve S.D. isimli şahıslarla birlikte işlediği anlaşıldı.

 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 Diğer şüphelilerin de yakalanması üzerine çalınan güneş panellerinin Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesindeki Yeniçiftlik Mahallesinde ikamet eden M.K. isimli kişiye satıldığı Jandarma ekiplerince tespit edildi.

 Çalınan malzemeleri satın aldığını kabul eden M.K., 16 adet güneş panelini Jandarmaya teslim etti. Hırsızlık şüphelisi 3 kişi gözaltına alındı.

 Ayrıca M.K. hakkında “Suç Eşyasını Satın Almaktan” dolayı işlem yapıldı. Uyuşturucu ve hırsızlık başta olmak üzere çeşitli suçlarından kayıtları bulunan kişilerin Jandarmadaki işlemleri devam ediyor. 

 168 HIRSIZLIK OLAYINI JANDARMA ÖNLEDİ

Öte yandan Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, kolluk uygulamaları ve yapay zekâ yeteneklerinden da faydalanarak başarılı çalışmalar neticesinde yıl içerisinde Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen toplam 168 hırsızlık olayının tamamı aydınlattı.

 Kişilere karşı suçların yanı sıra malvarlığı ve hırsızlık suçlarında yüzde yüz aydınlatma başarısı elde eden Jandarma, bu suçlara karışan toplam 579 şahıs yakalandı ve Adli Makamlara teslim edildi. 

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEKTİR”

 

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada ise ; “Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin suç işlenmesinin önlenmesi ve suçluların yakalanması çalışmalarına devam edilecektir.” denildi.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek