Lüleburgaz’da Aziz Yıldırım rüzgarı esti
Bakan Yardımcısı Cuma namazını Lüleburgaz’da kıldı
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılacak
Zabıta Müdürü, Bıyıktaş’ın acı günü
Bu haber 31 Aralık 2021, Cuma 09:31 tarihinde eklendi. 637 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye 100 personelle müdahale etti!

Lüleburgaz Belediyesi yaklaşık 2 gündür aralıksız bir şekilde yağan yağmurlar sonrası meydana gelen olumsuzluklara karşı ekipler seferber oldu. Başkan Gerenli’nin de gece boyunca kriz masası ve sahada takip ettiği doğal afet sonucunda yaklaşık 40 kişi evlerinden tahliye edildi. Barınacak bir yeri olmayan vatandaşlar kamu kurumlarının misafirhaneleriyle Lüleburgaz Belediyesinin misafirhanelerine götürüldü.
Belediye 100 personelle müdahale etti!  

Kırklareli geneli ve Lüleburgaz’da iki gündür aralıksız süren yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası Lüleburgaz Deresi’nin seviyesinin yükselmesi üzerine Lüleburgaz Belediyesi seferber oldu. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, AFAD ve itfaiye ekipleri Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü’nde oluşturulan kriz masasında gelişmeleri an be an takip etti.

 

MAHSUR KALANLAR TAHLİYE EDİLDİ

 

Aşırı yağış sonucu Lüleburgaz Deresi’nde su kritik seviyeye yükselirken Yıldırım Mahallesi Küme Evler mevkiinde tahliye işlemi uygulandı. Tahliye işlemini Kaymakam Salih Yüce ve Başkan Murat Gerenli ve Komutanı Mehmet Kurugül yönetirken yaklaşık 40 kişi mahsur kaldıkları bölgeden tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlardan kalacak yeri olmayanlar ise kamu kurumlarının misafirhaneleri ile Lüleburgaz Belediye tesislerinde bulunan misafirhanelere gönderildi.

 

100 PERSONEL 16 İŞ MAKİNESİ 5 İTFAİYE

 

Geceden bu yana devam eden yağışlarla ise Lüleburgaz Belediyesi 100 personel 16 iş makinesi, 5 itfaiye aracı ve 3 kanal açma aracıyla mücadele etti. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet itfaiye aracı ile TESKİ’ye ait bir araç Lüleburgaz’a desteğe geldi.

 

RİSK DEVAM EDİYOR

 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye 70 kilogramdan fazla yağışın düştüğü Lüleburgaz’da yağışların süreceği öğrenildi. Bununla ekipler bütün kamu kurumlarının ekipleri sahada teyakkuz halinde olurken, vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek