Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 27 Aralık 2021, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 11596 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUNUN ADI VİCDANSIZLIK

Türkiye’de döviz kurunun yükselmesi ile birlikte son 1 aydır neredeyse her ürüne anında zam gelmişti, ancak döviz kurunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte hızlı düşüş yaşarken zamların ise birkaç kalem ürün dışında geri çekilmediği görüldü.
BUNUN ADI VİCDANSIZLIK  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Bir vatandaş ise yaşanan bu durum için “Şimdi ben buna ne diyeyim? Bu sömürünün adına ne koyalım? Hiç mi vicdan yok. Zam olduğunda anında üstüne koymayı biliyorlar ama Dolar, Euro düşünce ses seda yok. Halen fahiş fiyatlar var. Bunlar vicdansız olmuş. Vicdansızlar.” dedi.

 

Döviz kurunun aşağı yönlü olarak hareket etmesiyle birlikte Lüleburgazlı vatandaşlar, gıda, elektronik, tekstil ve tarımda indirim beklemeye başlayarak yetkililerin denetim yapmasını istediler. Şu ana kadar ise gıdada birkaç kalem dışında indirim gelmedi. Fiyatların fahiş derecede arttığı dönemin sona ermesini bekleyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden marketlere indirim için çağrıda bulunuyor.

 

DÜŞÜŞ TATMİN EDİCİ DEĞİL

 

Lüleburgaz’da Hürfikir Gazetesi olarak 24 Aralık 20214 Cuma günü incelediğimiz birçok yerel ve zincir marketlerde, birkaç kalem dışında çoğu ürünün etiket fiyatının aynı kaldığı görüldü. Hatta etiket fiyatında düşüş yaşanan ürünlerin ise dövizdeki hızlı düşüşe nazaran birkaç lira düşmesi de şaşkınlık yarattı. Yaşanan düşüş ise vatandaşları tatmin etmeyerek her üründe en az yüzde 30 düşüş beklediklerini belirttiler.

 

“YEMEZLER”

 

Dolar kurunun 18 Lira seviyelerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomik paketi açıklamasıyla 11 lira seviyelerine düşüşü, gözleri market fiyatlarına çevirdi.

 

Ancak Lüleburgaz’da market fiyatlarında birkaç kalem dışında indirim yapılmadığı görüldü. Market yetkilileri ise zamların ardından ürünleri toptancılardan yüksek fiyattan aldıklarını bu sebeple hemen düşüremediklerini belirttiler.

 

Bir vatandaş ise bu duruma; “Dövizin birden yükselmesi ile anında ellerindeki mallara zam yapmayı biliyorlar. Ellerinde bulunan mallara zam yapmasalardı o zaman satılmasını bekleselerdi ve yeni aldıkları mallara zam yapsalardı. Dolar artınca elinde bulunan ucuza aldığı mallara anında zam yap, dolar düşüncede malları yüksekten almıştım de. Yemezler. Eski aldığın malı fahiş fiyattan satarken iyiydi onlara tutsunlar. Yani şimdi ben buna ne diyeyim? Bu sömürünün adına ne koyalım? Hiç mi vicdan yok. Zam olduğunda anında üstüne koymayı biliyorlar ama Dolar, Euro düşünce ses seda yok. Halen fahiş fiyatlar var. Bunlar vicdansız olmuş. Vicdansızlar.” dedi.

 

DENETİM ARTTIRILMALI

 

Vatandaşlar birçok ürüne gelmesi beklenen indirimi yansımadığını görünce denetimlerin arttırılmasını talep etti.

Vatandaşlar, Zabıta ekipleri ile Orman ve Tarım Müdürlüğü ekiplerinin denetimlere çıkmasını istediler.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek