Trakya genelinde büyük operasyon
Recep Çotuk’tan muhtarlara tanışma kahvaltısı
Başkan Gerenli’den Paranoya setine ziyaret
Bugün 1 Mayıs
Bu haber 20 Aralık 2021, Pazartesi 09:23 tarihinde eklendi. 8781 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Asgari ücret Emekçilerin cebine girmeden eridi!

Sol Parti Lüleburgaz İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada; “Asgari ücret emekçinin cebine girmeden eridi” denildi.
 Asgari ücret Emekçilerin cebine girmeden eridi!  

Asgari ücretin emekçinin cebine girene kadar daha da değer kaybedeceğinin belirtildiği açıklama şöyle; “     Günlerdir milyonlarca çalışan ve emeklilerin beklediği asgari ücret Cumhur Başkanı tarafından açıklandı.

                Asgari ücret açıklandıktan sonra döviz rekor üstüne rekor kırdı!. Döviz sahibi süper zenginler ve tüyoları önceden haber alan yandaşlar bugünde servetlerine servet kattı.

                İşçiler, emekçiler ve köylülerin yaşamları biraz daha zorlaştı. Son üç ayda Türk Lirası %75 değer kaybetti. Bu nedenle sabit gelirliler akşamdan sabaha fakirleşti.

                Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övünerek açıkladığı asgari ücret  4253 ₺ bu enflasyon ortamında açlık yokluk ve sefalet demektir!.

                Açıklanan asgari ücreti geçen yılın asgari ücreti ile karşılaştırılırsa 1500 ₺ “KAYIP” düşük olduğu görülecektir. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim tutarının 10.700 ₺ olduğu ülkemizde 4253 ₺ yeter ücret olmadığı herkes tarafından kabul görecektir!.

                En yakın AB ülkeleri ile karşılaştırdığımızda en düşük asgari ücretin Türkiye’de olduğu görülecektir. Piyasaya gelecek zamlarında düşünüldüğünde asgari ücretin çok düşük “Sefalet ücreti” olduğunu söyleyebiliriz.

                Bugün için asgari ücretin dört kişilik bir ailenin asgari geçim tutarın da olması ve üç ayda bir enflasyona göre ayarlanması gerekmektedir.”

Ertan BAYER

               

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek