Lüleburgaz’da Aziz Yıldırım rüzgarı esti
Bakan Yardımcısı Cuma namazını Lüleburgaz’da kıldı
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılacak
Zabıta Müdürü, Bıyıktaş’ın acı günü
Bu haber 15 Kasım 2021, Pazartesi 09:24 tarihinde eklendi. 1475 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye Meclisi’nde hararetli dakikalar

Lüleburgaz Belediye Meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanı Ömer Aydın’ın tartışmalı ‘Hentbol’ teklifinin ardından, Belediye Başkanı Murat Gerenli’den Aydın’ın sunduğu teklife anında cevap geldi.
Belediye Meclisi’nde hararetli dakikalar  

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

 

Ömer Aydın sunduğu teklifte 2. Ligde mücadele eden Sokullu Mehmet Paşa Spor Kulübü Kadın Hentbol takımının, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisinde(LYFA) bulunan kapalı spor salonunun yetersiz olduğundan bahsederek oyuncuların antrenmanları ile maçlarını yapamadığını ve bunun için çözüm önerisi teklifi sundu. Ömer Aydın’ın sunduğu teklife Gerenli’den anında cevap geldi.

 

Öte yandan mecliste Ömer Aydın ve Murat Gerenli arasında teklif yüzünden tartışmalı ve hararetli konuşmalar da gerçekleşerek tansiyon bir anda yükseldi.

 

“LÜLEBURGAZ’DA SPORA DESTEĞİ SADECE LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ VERMEKTE”

 

Gerenli; “Ömer Bey konuşmanız bittiyse öncelikle tezatlarınız ile başlamak istiyorum.” diyerek Ömer Aydın’a konu ile ilgili açıklama yaptı. Gerenli; “Geçtiğimiz hafta bir önerge vermeye kalktınız. Dediniz ki; ‘Bu akademiler ne için kullanılıyor?’ ben önce şunu söyleyeyim. Lüleburgaz’da spora desteği sadece Lüleburgaz Belediyesi vermekte şuan ve yüzde 110 kapasite ile hizmet vermekte salonumuz. Şartları zorluyoruz. Gece 23.00-24.00’a kadar oynamak isteyen var, idman yapmak isteyen var, ya da diğer gençler bu geç saatlerde idman yapamayız diyerek üzülerek geri gidenler var.” dedi.

 

“ARTIK DEVLETİN YATIRIM YAPMASINI İSTİYORUZ”

 

Gerenli, konuşmasının devamında; “Az önce dediğiniz gibi bizde bahane değil biz çözüm istiyoruz. Lüleburgaz’da 25 bin öğrencinin olduğunu ve en fazla şanslı sporcunun Lüleburgaz’da olduğunu, Kırklareli İlinin en büyük ilçesinin olduğu Lüleburgaz’a artık devletin yatırım yapmasını istiyoruz. Lüleburgaz’ın spor salonlarına ihtiyacı var. Okçular dahil diğer branşlara yer yaratamıyoruz artık.” dedi.

 

“1 MİLYON LİRA DEĞİL 850 BİN LİRA CİVARINDA”

 

Gerenli, konuşmasına devam ederek; “Az önce dediniz ya 1 Milyon Lira yatırılmış diye, 1 Milyon Lira değil 850 bin lira civarında bir zemin masrafı yaptık. Sabahtan akşama kadar salon dolu. İçimiz kan ağlıyor çocuklarımız bir kısmı geri dönüyor diye. Buna rağmen hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de zemini korumak zorundayız. Çünkü ne zaman yenisinin yapılacağını, Lüleburgaz’a ne zaman yeni tesislerin kazanılacağını bilmiyoruz. Mevcut tesisler aşırı kullanım yüzünden ve bütün branşlara hizmet verdiği için maalesef ömrünü erken tamamladı. Bu nedenle bizim orada herkesi düşünmemiz gerekiyordu.” dedi.

 

“HELE FUTSAL, ZEMİN İÇİN EN SIKINTILISI”

 

Gerenli, konuşmasına devam ederek Futsal’a değindi. Gerenli; “Hele futsal, zemin için en sıkıntılısı. Buna rağmen bana geldiler yönetici arkadaşlarımız bizzat ben görüştüm. Lüleburgaz’da sporu her zaman destekleyeceğimizi ve profesyonel bir takımımız varsa sonuna kadar arkalarında olacağımızı söyledik. Salonu maçlar için tahsis ettik. İdmanlar içinde tahsis ettik ama idmanlar için zeminin üzerinde bulunan pota için, tabi potayı siz inşallah daha iyisini yapın bizim elimizde ki imkânlar bu. Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında bilginiz var mı?” dedi.

 

AYDIN’IN ARAYA GİRMESİ İLE HAREKETLİ DAKİKALAR BAŞLADI

 

Gerenli’nin bu sözlerinin ardından araya giren Ömer Aydın, mecliste hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

 

Ömer Aydın araya girerek; “Araştırın çok bir şey değil.” dedi.

 

Murat Gerenli; “Bende araştıracağım.”

 

Ömer Aydın; “Ben size en iyisi elimdeki kâğıdı teslim edeyim okuyun burada öneriler var zaten.”

 

Murat Gerenli; “Siz önerinizi her zaman getirebilirsiniz. Belediye Meclis üyesisiniz. Hep birlikte bu kent için ne gerekiyorsa yapacağız, çalışacağız. Tekrardan söylüyorum yeni tesisler kazandırmak elbette evet mevcut tesisi daha çok zorlamaktan bahsediyorsunuz. Kapasite belli yapılabilecekler bunlar. Hentbol takımımıza o sahayı verdik. İdmanlar içinde verdik. İdmanlarda iki sorunla karşılaştık. Her seferinde o potaların hoplatılması zıplatılması imkânsız. Her defa oynatılması sorunu arttırıyor. Mevcut alan içinde idmanlarınızı yapın, ya da olmuyorsa okul salonlarımızdan birini idman yapmak için tercih edin dedik. Buna rağmen idmanlarda birde bir madde kullanıyormuş bu arkadaşlar vaks diye bir yapıştırıcı.” dedi.

 

Ömer Aydın; “Kullanmıyorlar başkanım.”

 

Murat Gerenli; “Fotoğrafları göstereyim mi? Siz sahada mısınız?”

 

Ömer Aydın; “ Evet gittim ben sahaya. İzlemeye de gittim. Eğer bu eski potaları kaldırıp, yerine yeni sistemi yaparsanız otomatik olarak bu sıkıntı ortadan kalkıyor zaten.”

 

Murat Gerenli; “Bunu yapacak bütçemiz yok zaten şuan için.”

 

Ömer Aydın; “Bir pota yapacak bütçeniz yok yani.”

 

Murat Gerenli; “Ne dediğinizi anlamıyorum zaten. Akademilere para gömüyorsunuz diyorsunuz. Ondan sonra niye yatırım yapmadınız diyorsunuz. Hangisi gerçek. Lüleburgaz’ın gerçeklerini bilmek, Lüleburgaz’a devletin yatırım yapması gerektiğini söylemek bu kadar mı zor?”

 

Ömer Aydın; “Bir kere biz diğer toplantılarda akademilerin araştırılması ve geliştirilmesi yönünde komisyon kurulmasını teklif ettik.”

 

Murat Gerenli; “Zaten araştırıp geliştiriyoruz komisyona gerek yok. Stratejik planımızda var.”

 

Ömer Aydın; “Başkanım böyle giderse akademileri pamukla saracaksın.”

 

Murat Gerenli; “Yüzde 110 kapasite ile çalışıyor zaten tesis Ömer Bey.”

 

Ömer Aydın; “Akademilerde, belediye tesisleri de bu halkındır. Bu gün 2. Ligde gerçekten de ilimizi temsil eden bir takım varsa. Bence sizin burada yapmanız gereken bu takımın en iyi şekilde antrenman yapabilmesi, en iyi şekilde profesyonel maçlarını oynayabilmesi” sözünü bitiremeden Gerenli, araya girerek “Gençlik ve Spor Müdürlüğü ne iş yapar? dedi.

 

Ömer Aydın konuşmasının devamında; “Lütfen profesyonel maçların olduğu zaman bu takıma güzellik yapın” dedi.

 

Başkan Gerenli, daha sonra ‘Başka söz hakkı almak isteyen var mı?’ diye meclise sordu. Söz almak isteyenlerin olmamasının ardından oturumu kapattı.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek